Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWielrennen

Marcel Kleizen snelste fietskoerier van Europa

Zwolle – Afgelopen weekend vond het Europees Kampioenschap Fietskoerieren 2016 plaats in Kopenhagen. Marcel Kleizen van Cycloon Fietskoeriers uit Zwolle veroverde tijdens de vier uur durende race de Europese titel.

400 koeriers van verschillende nationaliteiten reisden af naar de Deense hoofdstad om te strijden voor de titel van beste fietskoerier van Europa. Zaterdag was de dag van de kwalificaties waarbij 80 koeriers zichzelf wisten te kwalificeren voor de finale. Een zware race waarbij er in vier uur door middel van checkpoints verschillende opdrachten op een parcours moeten worden uitgevoerd.

De race wordt gereden op een afgesloten parcours bestaande uit eenrichtingswegen. Na de start krijgen de koeriers een manifest voorzien van opdrachten die uitgevoerd moeten worden. De koerier die de opdrachten het slimst en snelst uitvoert krijgt de meeste punten en wordt uitgeroepen tot winnaar van de race.

Kleizen is ontzettend blij met zijn prestatie:

“Het was een ongelooflijk zware race. Het was een technisch parcours met een lastig wegdek. We reden grotendeels over kasseien (kinderkopjes) en dit is erg zwaar om vier uur lang te doen. Ik had steeds het gevoel dat ik rond de vierde of vijfde plaats reed waardoor ik bleef pushen. Ik hoorde pas op de terugweg in de auto dat ik had gewonnen, dit maakte van een vermoeide terugreis een hele feestelijke terugreis!”.

Cycloon Fietskoeriers reisde dit jaar met vijf koeriers naar Kopenhagen, allemaal wisten ze zich te kwalificeren voor de finale en mochten strijden om de titel. Naast de Europese titel bij de mannen sleepte Famke Bakker een knappe derde plaats binnen bij de vrouwen. Dit is het derde jaar op rij dat een koerier van Cycloon de Europese titel in de wacht sleept. Een jaar geleden won Ruben Hiddink de titel in het onderdeel cargo race en in 2014 wist Marieke Snoek de titel bij de vrouwen te veroveren.

Volgende week wordt in Parijs het wereldkampioenschap fietskoerieren gehouden (1 tot en met 7 augustus). Hierbij zal Cycloon Fietskoeriers wederom sterk vertegenwoordigd zijn.