DiezerpoortNieuws uit ZwolleVoorpagina

Sloop portiekwoningen Dieze Oost nadert eindfase

Zwolle – De laatste portiekwoningen in de Van Ummenstraat gaan momenteel tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwe woningen. Naast koopwoningen komen er ook sociale huurwoningen.

Sloper Boverhoff begon vorige week met de sloop van de portiekwoningen aan de Regelandisstraat. Woensdag is er een beigne gemaakt de laatste flatwoningen aan de Van Ummenstraat. Het sloopbedrijf verwacht dat vrijdag alles gesloopt is. in de loop van volgende week met slopen van de portiekwoningen aan de Van Ummenstraat. Uiterlijk aanstaande vrijdag alles plat.

Gasloos

Gasnetbeheerder Enexis heeft afgelopen vrijdag de gehele Van Ummenstraat van het gasnet losgekoppeld. In de toekomst is er geen gas meer nodig. Ook de nieuwbouw van woningstichting SWZ is volledig gasloos. Deze woningen moeten eind dit jaar al gereed zijn.

Vernielingen en brandstichtingen

In aanloop naar de sloop werden er vernielingen gepleegd. Ook moest de brandweer twee maal uitrukken omdat er brand gesticht was in de leegstaande flats in Dieze-Oost. Op zondag 12 augustus brak er brand uit in een leegstaande flat aan de Regelandisstraat. Enkele uren later stond een flat aan de Van Ummenstraat in brand.

Foto’s © Peter Denekamp

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button