MagazineMuziek

Singer Songwriters onder de sterrenhemel bij Akoestival Zomerstemmen

Op zowat de langste dag van het jaar, als de natuur op zijn mooist is en de temperaturen ’s avonds aangenaam zijn, vindt in Doepark Nooterhof het Akoestival Zomerstemmen plaats. Op vrijdag 19 juni 2015 ben je van 18.30 uur tot 23.30 uur van harte welkom om te luisteren en genieten van akoestische muziek, prachtige verhalen en sfeervolle gedichten. Dit alles in een huiselijke en intieme  sfeer, met de artiesten op een podium van sloophout, verlicht door een schemerlamp, zittend op een bank uit de kringloopwinkel.

Acht singer-songwriters zingen in deze sfeervolle omgeving hun eigen liedjes, verhalenvertellers vertellen eigen verhalen en een dichter leest voor uit eigen werk. En dit alles onder een prachtige sterrenhemel.

Optredende artiesten

De volgende artiesten treden op tijdens Zomerstemmen: Okke Punt, Iris Penning, Stuart Mavis, Ruud Fieten, Hartog Eysman, Young North, Small Talk en Sophie van Bree. Verhalen en gedichten worden verteld door Vertelcollectief Pluimage en Henk van Huisstede.

Kaartverkoop

Kaarten à € 9,00 zijn verkrijgbaar via de site van Buro Ruis, www.buroruis.nl, in het Theehuis van Doepark Nooterhof en op de avond zelf aan de kassa bij Doepark Nooterhof.

Organisatie

Dit jaar werkt Doepark Nooterhof samen met Buro Ruis om Zomerstemmen tot een groot succes te brengen. Ook Hedon, Stadkamer, Zwolse Theaters en Kringloopbedrijf Noggus&Noggus zijn dit jaar betrokken bij de organisatie van het festival.

Doepark Nooterhof

Doepark Nooterhof is de afgelopen jaren een populaire plek geworden bij de Zwollenaar. Niet alleen door de waterspeeltuin voor de kleine kinderen, de diverse thematuinen en het Theehuis Earthship, maar ook door de diverse evenementen die in het park worden georganiseerd. Dat varieert van de Streekmarkten Smaak van Zwolle, het Voor- en Nazomerfeest en het Unicef Festival, tot de Nacht van de Nacht en optredens van artiesten in de Week van de Amateurkunst.468x60

Biografie artiesten

Okke Punt

Dit jaar maakte het grote publiek eindelijk kennis met Okke. De Nederlandse singer-songwriter stond in de finale van het gelijknamige programma en won hier al een optreden tijdens het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Met zijn unieke sound weet hij harten te breken. Eerder was hij al te zien als vast bandlid bij Fiction Plane en Yori Swart maar nu gaat hij er helemaal alleen voor!

Iris Penning

Iris werd in 1993 geboren in Eindhoven met al meteen een passie voor woord en verhaal. Ze droomde al van jongs af aan om schrijfster te worden. Samen met haar gitaar gaat er geen dag voorbij zonder muziek. Iris stond al in het voorprogramma van onder meer Spinvis, Janne Schra en De Dijk ook deed ze mee met de Popronde. Heerlijke liedjes waar je bij wegdroomt!468X60 Londen

Stuart Mavis

Stuart Mavis is een jonge singer-songwriter die het spanningsveld tussen pop, folk en hiphop opzoekt. Hij is geïnspireerd door Kanye, The Beatles en Bob Dylan. Door deze mix ontstaat er een eigentijdse sound die je niet snel vergeet. Speciaal voor zomerstemmen komt hij een keer zonder band.

Ruud Fieten

Ruud Fieten schrijft sinds vier jaar zijn eigen liedjes. Vogue, blues en country zijn de stijlen waarin de hij het liefst schrijft. Ruud is geen grote prater en verwerkt zijn gevoelens liever in zijn liedjes. Dat hij zijn hele leven muziek zal blijven maken staat voor Ruud als een paal boven water: “Of ik nou op de hoek van de straat blijf spelen of echt groot word in de muziek, als ik maar muziek kan blijven maken”.

Hartog Eysman

Hartog heeft een brede muzieksmaak. Hij begon als bassist in Amsterdamse rockbandjes. Daarna studeerde hij zang aan het conservatorium  en zong hij in jazz-, soul-, latin- en danceprojecten. “Onverwachte combinaties maken is het leukste wat er is. Dus slaat zijn drummer een vette hiphop beat, of verandert een zanglijn in een onvoorspelbare improvisatie. Wat is de balans tussen een ouderwets goed liedje en verrassende elementen uit andere stijlen?”

Young North

Young North bestaat uit drie jonge dames met een sterke uitstraling en een eigentijds geluid – een zeldzame combinatie! Meerstemmigheid en percussie spelen hierbij een grote rol, de viool en gitaar voeren hier een warme gelaagdheid aan toe. Deze band kenmerkt zich door hun verfrissende, poëtische folksound. Of het nou op een podium of in een kleinere setting is, Young North vormt hoe dan ook een intiem en stijlvol plaatje.

Small Talk

Small Talk bestaat uit Gerralt (gitaar), Inge (cello) en Anniek (zang). Ze spelen voornamelijk jazz, singer-songwriter en lichte pop. Denk aan artiesten als: Room Eleven, Adele, Ella Fitzgerald, KT Tunstall en Caro Emerald. Door de aparte combinatie aan instrumenten zijn ze een uniek trio met als doel gezelligheid en warmte te brengen in Zwolle.

Sophie van Bree

Sophie van Bree is een twintigjarige singer-songwriter. Amper 6 jaar oud stond ze al te spelen op haar viooltje, zong in een groot kinderkoor en begon met het spelen in jeugdorkesten. Later kwam daar de piano bij en zo gauw ze de eerste woordjes leerde schrijven, begon haar schrijfdrang. Dagboeken vol met gedichten, verhalen en songteksten. In de zomer van 2013 is ze naar Engeland gegaan voor het schrijven van liedjes en het verbeteren van haar uitspraak. Daar ontdekte ze de liefde voor gitaarspelen.

Vertelcollectief ‘Pluimage’

Vertelcollectief ‘Pluimage’ is in 2012 opgericht. Pluimage bestaat uit vijf enthousiaste vertellers die op verschillende momenten door het jaar heen optreden. Cat, Frédérique, Janneke, Susan en Wil vertellen soms samen een verhaal, maar zij laten het publiek ook graag los van elkaar kennismaken met de kracht van verhalen.

Henk van Huisstede

Henk van Huisstede brengt kleinkunstige liedjes, gedichten en verhalen voor volwassenen. Henk schrijft alle teksten zelf en begeleidt zichzelf op de gitaar. De gedichten heeft hij verzameld in de bundel ‘Goed Plan’, die hij in eigen beheer heeft uitgegeven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button