Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Serious Request DJ’s lopen van Roermond naar Zwolle voor corona hulpverlening

Alles over 3FM Serious Request: The Lifeline 2020

Zwolle – Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat. In de week voor kerst (van 18 t/m 24 december) lopen drie dj-teams van Roermond naar Zwolle om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

DJ-teams via Stadshagen en Holtenbroek naar centrum

Er zijn dit jaar weer drie dj-teams die van Roermond naar Zwolle zullen lopen. Sander Hoogendoorn + Timur Perlin, Frank van der Lende + Eva Koreman en Rob Janssen + Wijnand Speelman. Op de laatste dag wordt de etappe richting Zwolle gelopen. Het team gaat vanuit Zwartsluis via Hasselt door de wijken Stadshagen en Holtenbroek om uiteindelijk in het centrum aan te komen.

Doel: hulpverlening tijden de coronacrisis

Overal staan hulpverleners, lokale klinieken en ziekenhuizen onder hoogspanning als gevolg van de coronapandemie. Zij zijn overbelast, vaak met desastreuze gevolgen. De opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 gaat naar het Rode Kruis, dat zich in Nederland en in het buitenland inzet om die druk op hulpverleners te verlichten met mensen en middelen. Ook helpt het Rode Kruis de verspreiding van corona tegen te gaan.

  • Voor € 4 geeft een Rode Kruis vrijwilliger voorlichting over het coronavirus, screening op symptomen, het belang van hygiëne en om geruchten en fabels te ontkrachten.
  • Voor € 6 schaffen we 500ml handen-desinfectiegel aan.
  • Voor € 20 krijgt een hulpverlener een uitrusting met beschermingsmiddelen: bijvoorbeeld een bril, mondkapje, schort en handschoenen.
  • Voor € 32.50 kan het Rode Kruis een handwas-station aanleggen in een dorp, bij een gezondheidscentrum of quarantaine locatie.
  • Voor € 50 kan het Rode Kruis één infrarood thermometer aanschaffen, waarmee je snel kunt controleren of iemand verhoging of koorts heeft.

Wil jij ook in actie komen voor 3FM Serious Request: The Lifeline 2020? Dat kan! Doneer, kom in actie of loop mee vanuit huis met the lifeline. Hoe het meelopen werkt en hoe je jezelf kan laten sponsoren? Dat vind je hier!

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button