Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

SEH Isala traint voor sponsorestafetteloop

Zwolle – Sportieve medewerkers van de Spoedeisende hulp (SEH) staan net als vorige jaren in de startblokken voor sponsorestafetteloop de SGOrun van 75 km op 21 september 2019. Zij lopen hard om geld op te halen voor onderzoek op de SEH. Door middel van sponsoring steunen zij het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoekfonds (SGO).

Svenja Haak, SEH-arts in opleiding: ‘Onderzoek binnen de spoedeisende zorg is letterlijk van levensbelang. Wij hopen een mooi bedrag binnen te halen waarmee we onderzoek, met als doel de zorg op de SEH te verbeteren, kunnen ondersteunen. Daarnaast is de SGOrun inmiddels een jaarlijkse teambuilding activiteit voor onze SEH. Verpleging, artsen en PA’ers lopen gezamenlijk voor dit goede doel.

Team SEH Isala is er klaar voor

Svenja vervolgt: ‘Op dit moment loopt mijn eigen onderzoek dat is gesubsidieerd door het SGOfonds. Het is een onderzoek naar of het gebruik van echografie tijdens het zetten van een polsbreuk kan leiden tot een afname van het aantal keer dat de breuk gezet moet worden en een afname in het aantal patiënten dat een operatie moet ondergaan. Verder loopt er een landelijk onderzoek naar werkdruk en bevlogenheid onder SEH-artsen, een zeer belangrijk en actueel onderwerp.’

SGOrun

Op 21 september starten in heel Nederland teams van 10 SEH-medewerkers met een estafetteloop van minimaal 75 km. Welke van de teams haalt het meeste geld op voor het onderzoeksfonds? ‘De voorbereidingen voor de run zijn alweer in volle gang, dit jaar lopen wij van onze SEH naar de SEH van Sneek. Daar finishen dit jaar meerdere ziekenhuizen uit het Noorden (o.a. UMCG, MCL en Tjongerschans)’, vertelt Svenja enthousiast. ‘De collega’s die deze 75km voor het goede doel gaan afleggen zijn inmiddels aan het trainen om een mooie prestatie neer te zetten. Als organisatie zijn we hard bezig om een mooi bedrag op te halen en vragen vrienden, bekenden en bedrijven om team Isala te sponsoren. Ook houden wij iedereen op de hoogte van de voorbereidingen en natuurlijk de dag zelf via sociale media.’

Moedig het team aan met uw donatie!

Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen door te doneren via www.sgorun.nl/sponsor onder vermelding van Team Isala. Voor meer informatie kunt u terecht op www.SGOrun.nl. Het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds is opgericht om het vakgebied verder te ontwikkelen en zo de kwaliteit en patiëntveiligheid te vergroten. Het SGOfonds staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is ANBI-geregistreerd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button