EconomieNieuws uit ZwolleVoetbalVoorpagina

Scania zet nieuwe hal neer als spil tussen leveranciers en assemblage

Zwolle – Vanmiddag is de eerste paal geslagen van een nieuwe loods voor Scania Logistics. In de nieuwe hal van maar liefst 10.000 m2 (ongeveer 2 voetbalvelden groot) worden onderdelen opgeslagen voor het productieproces. Eind van het jaar wordt het nieuwe deel aan de Blaloweg/Russenweg in gebruik genomen en zullen 100 tot 200 mensen er aan de slag gaan.

Juiste onderdelen op juiste tijdstip

Scania Logistics Netherlands is de logistieke dienstverlener van Scania. Met nu nog vestigingen in Staphorst en op de Hessenpoort zorgt het concern er op afroep voor dat de juiste onderdelen op het juiste tijdstip beschikbaar zijn. Het is de spil tussen diverse leveranciers wereldwijd en de assemblagefabrieken in Zwolle en Meppel. Naast het pick & pack systeem voor aanlevering aan Scania Production in Meppel en Zwolle houdt dit bedrijfsonderdeel zich ook bezig met bouwpakketten. Logistics  produceert en verscheept bouwpakketten van Scania trucks. Op diverse locaties over de hele wereld worden de onderdelen tot complete trucks geassembleerd.

Groei

Vrachtwagenproducent Scania draait heel goed. Het merk heeft een marktaandeel van 17 procent. Dat zie je terug in de productie in Zwolle. Er rollen gemiddeld 170 vrachtwagens van de band, iedere dag weer. En dan moet je de logistieke aanvoer van onderdelen ook in orde hebben. Daarom wil Scania dat voor deze regio centreren in de nieuwe hal. Heel veel verschillende onderdelen die nodig zijn om die 170 vrachtwagens per dag te produceren liggen dan op voorraad in de nieuwe hal. Het in de juiste volgorde en op het juiste moment aanleveren van de onderdelen is straks de hoofdtaak van de logistiek medewerkers.

Vestiging Staphorst sluit

Deze komen overigens voor een groot deel over uit Staphorst waar de vestiging gaat sluiten, maar ook vanuit de Hessenpoort. Deze laatste locatie blijft wel in gebruik. Bij groei van de productie zal ook de werkgelegenheid bij Scania Logistics nog verder groeien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button