Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Sassenpoort breekt bezoekersrecord

Zwolle – De Sassenpoort in Zwolle heeft in 2018 in totaal 7992 bezoekers ontvangen. Dat betekende niet alleen een groei van ruim 17 procent in vergelijking met het voorgaande jaar maar voor het derde jaar op rij ook weer een  verbetering van het bezoekersrecord

“Het is mooi dat we al jaren dubbele groeicijfers boeken. We hebben vorig jaar weer bijna 1200 mensen méér in de poort mogen begroeten dan een jaar eerder. Dat is prachtig als je ziet dat we maar twee dagen per week open zijn,” zegt voorzitter Bert Helbers van de ‘Poortwachters’, de vrijwilligers die de bezoekers rondleiden. “We denken er over na, nu we wat aanvulling hebben van het aantal vrijwilligers, om in de toekomst een dagdeel extra open te gaan.”

In de afgelopen jaren hebben de vrijwilligers, ook door gaven van gulle stadgenoten, het interieur van de poort kunnen ‘aankleden’ met steeds meer interessante afbeeldingen van de poort en andere zaken over de Zwolse geschiedenis. Daar komt binnenkort nog een grote kroonluchter bij, die speciaal door een Zwolse smid is gemaakt voor de tweede verdieping van de poort.

Niet alleen Zwollenaren en geïnteresseerden uit de rest van Nederland weten de poort in toenemende aantallen te vinden, maar ook steeds meer buitenlandse bezoekers brengen een bezoek aan dit middeleeuwse vestingwerk.

Stadspoort

De in 1409 voltooide Sassenpoort in Hanzestad Zwolle is de best bewaarde Nederlandse stadspoort. Niet voor niets staat het gebouw in de top-100 van Nederlandse Rijksmonumenten en schittert de poort in miniatuurvorm in Madurodam! Voor de stad Zwolle is de Sassenpoort beeldbepalend. Op veel uitingen van de stad verschijnt de poort in beeld.

De Sassenpoort is het hele jaar door vanaf 11.00 uur te bekijken op woensdag en zaterdag. Op andere dagen kan de poort worden gereserveerd voor het houden van bijeenkomsten, cursussen etc. Bovendien is de Sassenpoort een officiële en bijzonder fotogenieke trouwlocatie!

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button