BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ruimtelijk ontwikkelplan Nieuwstad voor woningbouw op Oving-locatie vastgesteld

Zwolle – Het college van B en W in Zwolle heeft het ruimtelijk ontwikkelplan vastgesteld voor de voormalige Oving-locatie aan de Bisschop Willebrandlaan in Dieze Oost. Het plan laat zien hoe projectontwikkelaar Bemog op deze plek in een groene omgeving 90 appartementen wil realiseren, waarvan 38 betaalbaar, 24 middenduur en 28 duur.

De bebouwing bestaat uit 2 compacte woongebouwen, verbonden door een half verdiepte garage. De gebouwen worden 9 en 5 lagen hoog en hebben een getrapte gevelopbouw. Dit is het resultaat geweest van gesprekken met de omgeving.

Groene ambities

Het plan voorziet in het maken van een plek waar men straks kan wononen in een groene en stedelijke omgeving. De locatie ligt in de hoofdgroenstructuur, maar op dit moment bestaat het voor een groot deel uit verhard oppervlak voor een gebouw en waar auto’s geparkeerd staan. Er is daarom veel aandacht in het plan voor natuurinclusief bouwen en groen ter bevordering van de lokale biodiversiteit en natuurwaarden. Daken, binnenterreinen en buitenruimte worden gebruikt om een water robuuste omgeving te creëren.

Een groot deel van de locatie, rondom de woningen, wordt parkachtig ingericht als onderdeel van Park Hogenkamp. De cultuurhistorische entree/uitstraling van de naastgelegen begraafplaats komt met deze ontwikkeling meer tot zijn recht.

Gerdien Rots, wethouder Ruimtelijke Ordening: “Met dit plan transformeren we deze in het oog springende plek in Dieze Oost van een garage tot een schitterende plek.”

“Met dit plan transformeren we deze in het oog springende plek in Dieze Oost van een garage tot een schitterende plek.” Gerdien Rots, wethouder Ruimtelijke Ordening

 

“Daar vinden straks zo’n 90 huishoudens hun thuis, in een prachtige groene omgeving en toch dichtbij de levendige binnenstad.“

Participatie met de omgeving

Bij deze ontwikkeling zijn omwonenden en belangengroepen gevraagd vanaf het begin mee te denken in een doordacht participatieproces. Onderdelen daarvan waren diverse (on- en offline) bijeenkomsten, een enquête, koffiegesprekken en gesprekken bij Bemog op kantoor. Dit alles heeft geleid tot een zorgvuldig proces en een verbeterd plan.

Vervolg

Nu het ROP is vastgesteld wordt het schets ontwerp verder uitgewerkt naar een voorlopig ontwerp en vervolgens een definitief ontwerp. Ook worden er diverse onderzoeken gedaan voor het (voor)ontwerp bestemmingsplan. Het doel is om in de zomer van 2024 te starten met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren