Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

Roeland ten Berge nieuwe trainer PEC Zwolle Vrouwen

Zwolle – Roeland ten Berge is de nieuwe trainer van PEC Zwolle Vrouwen. Vanaf het komende seizoen is de 45-jarige trainer/coach de opvolger van Joran Pot, die naar FC Twente Vrouwen vertrekt. Ten Berge komt over van sc Heerenveen Vrouwen, waarvoor hij de afgelopen vijf seizoenen werkzaam was. In Zwolle tekent de Raaltenaar voor één seizoen.

Voor zijn periode in Friesland was Ten Berge actief als trainer in het amateurvoetbal bij de mannen. Zo was hij eindverantwoordelijke bij onder meer DVS ’33, Excelsior ’31 en Berkum. In 2017 volgde de overstap naar sc Heerenveen Vrouwen. Ten Berge stond vrijdagavond nog met die club tegenover PEC Zwolle Vrouwen, zoals hij dat de voorgaande seizoenen vaker stond. Naast zijn vak als trainer is Ten Berge ook al twintig jaar werkzaam voor de KNVB waarvan sinds drie jaar als UEFA A docent.

Roeland ten Berge: ,,Voor mij was het na vijf jaar tijd voor iets nieuws. De interesse van PEC Zwolle Vrouwen kwam dan ook op een mooi moment in mijn trainersloopbaan. De visie die de club heeft spreekt mij bijzonder aan. PEC Zwolle Vrouwen staat in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen namelijk bekend als een team dat jaar in jaar uit met eigen opgeleide speelsters aan de aftrap wil staan en attractief voetbal speelt met een hele duidelijke opvatting. Daar plukt de club sinds een paar seizoenen al de vruchten van. Kijk alleen al eens naar het aantal speelsters dat de voorbije periode in vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje speelde. In al deze teams is de club flink vertegenwoordigd, een teken dat er op dat vlak de afgelopen jaren iets moois is neergezet. Aan mij de taak om de doorontwikkeling van deze talenten vorm te geven en hen uiteindelijk in het eerste elftal in te passen.”

Operationeel manager van PEC Zwolle Vrouwen, Mariska Kogelman, over de nieuwe trainer: ,,Roeland past in het geschetste profiel van PEC Zwolle Vrouwen-trainer. Hij heeft de nodige ervaring als trainer in zowel de Pure Energie Eredivisie Vrouwen als het amateurvoetbal en weet dus wat er van hem gevraagd wordt. Daarnaast past zijn visie op voetbal bij de onze. Ook bij Heerenveen heeft hij in de vijf jaar dat hij daar werkte talenten ingepast in het eerste elftal. Speelsters die vaak stuk voor stuk hogerop zijn gekomen. Hij maakt speelsters beter en staat daarnaast voor attractief en aanvallend voetbal. Ik ben dan ook heel blij dat we samen tot een overeenkomst zijn gekomen en wens Roeland bij deze veel succes in Zwolle!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button