Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Padelbanen bij Tennisclub Ittersum Zwolle-Zuid feestelijk geopend

Zwolle – Liefhebbers van padel kunnen vanaf vandaag deze populaire sport binnenkort ook beoefenen in Zwolle-Zuid. Zaterdagochtend opende wethouder Michiel van Willigen (wijkwethouder Zwolle-Zuid) twee padelbanen bij TC Ittersum. Vervolgens kon het aanwezige publiek genieten van een clinic door World Padel.

Padel is de snelst groeiende sport van Nederland. Op dit moment zijn er circa vijfhonderd banen op tweehonderd verschillende locaties. TCI peilde in december 2020 met een enquête de belangstelling van de leden. Daaruit werd duidelijk dat er grote interesse was voor deze sport. Voor de padelcommissie was dat het groen licht om in samenspraak met de leden een concreet plan te ontwikkelen.

Voor leden en niet-leden

“We zijn en blijven in de eerste plaats een tennisvereniging. Padel geeft een mooie, eigentijdse meerwaarde aan ons tennispark. Zowel leden als niet-leden kunnen er gebruik van maken”, aldus het voorzittersduo Agnes Klijnstra en Anja Holtkamp van TCI.

De padelbanen staan bij de entree van het tennispark. Om ruimte te maken voor de banen, moest een deel van het terrein worden heringericht.

T.C. Ittersum info

Gerelateerde artikelen

Back to top button