LevensbeschouwingNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rode Kruis Zwolle doet oproep voor warme kleding vluchtelingen

Het wordt steeds rustiger bij de welkom winkel van het Rode kruis in Zwolle. De winkel zamelt kleding in voor vluchtelingen in de IJsselhallen in Zwolle en andere noodopvangcentra in de regio. Maar na een flitsende start twee maanden geleden, wordt er geleidelijk aan steeds minder kleding gebracht terwijl de vluchtelingen juist nu, met de winter in aantocht, warme kleren goed kunnen gebruiken.

De organisatie doet daarom een dringend beroep op mensen om nogmaals de kast in te duiken voor een grote najaar-schoonmaak. Met name warme kleding zoals handschoenen, mutsen, warme truien en broeken en sjaals zijn welkom. Ook aan sportkleding en schoenen in de wat kleinere maten is veel behoefte.

Herenkleding 

Herenkleding heeft de voorkeur omdat er in de diverse opvangcentra vooral veel mannelijke vluchtelingen zitten. Tot nu toe zijn er ruim 600 dozen, met daarin allerlei soorten kleding door het Rode Kruis ingezameld. Ruim 300 dozen zijn inmiddels door het COA aan de vluchtelingen in de Zwolse IJsselhal uitgedeeld. De andere 300 dozen staan klaar voor de opvang van de nieuwe stroom vluchtelingen naar de regio.

Gerelateerde artikelen

Back to top button