Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Rini Coolen vertrekt aan het einde van het seizoen bij PEC Zwolle

Rini Coolen en PEC Zwolle gaan aan het einde van het lopende seizoen uit elkaar. De hoofd jeugdopleiding is dan drie jaar in dienst geweest bij de Blauwvingers en acht de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging.

Erkenning Nationale Opleiding

,,De afgelopen jaren heb ik op een heel positieve manier kunnen werken bij PEC Zwolle”, aldus Rini Coolen. ,,Het was voor mij in 2013 een mooie uitdaging in een nieuwe rol. We hebben met elkaar een goede structuur aangebracht en een aantal doelstellingen gehaald, waarvan de belangrijkste de erkenning als Nationale Opleiding door de KNVB is. Ik voel echter dat ik aan het einde van dit contract toe ben aan een nieuwe uitdaging. Vandaar dat we in goed overleg hebben besloten de verbintenis niet te verlengen. Er is echter de komende maanden nog genoeg werk te doen. Zo willen we ervoor zorgen dat alle jeugdteams van de club komend seizoen op het hoogste niveau spelen. Als dat ook gelukt is, kan ik met een goed gevoel terugkijken op een mooie tijd in Zwolle.”

Voetbalacademie

Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Wij respecteren de beslissing van Rini om voor een nieuwe uitdaging te gaan. In de afgelopen jaren heeft hij namelijk prachtige resultaten met onze voetbalacademie geboekt. Zo promoveerde de A1 bijvoorbeeld naar de Eredivisie en hebben we de jeugdopleiding met drie nieuwe teams verbreed. Ik kijk dan ook met veel waardering en plezier terug op Rini zijn tijd hier. Het komende half jaar gaan we nog benutten om vele werkzaamheden te verzetten en de zaken goed met elkaar af te ronden.”

 

 

Bron: PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button