EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Redding Scapino lijkt nabij, oprichter wil bedrijf terug

Zwolle / Assen – De redding lijkt nabij voor schoenwinkelketen Scapino. De firma Ziengs uit Assen wil het bedrijf overnemen. Ze heeft daartoe officieel toestemming gevraagd aan toezichthouder Autoriteit Financiële Markten.

Oprichter wil zaak terug

Als de transactie doorgaat is Scapino weer in handen van de eerste eigenaar. Het merk Scapino werd in de jaren 70 door het Ziengs concern op de markt gezet. Of alle 190 Scapino winkels worden overgenomen is nog niet duidelijk. De firma uit Assen heeft zelf 107 schoenenwinkels in het land.

Henk Ziengs van het familiebedrijf: ‘We gaan er alles aan doen om met zoveel mogelijk winkels verder te gaan. Dat zijn dan allemaal gezonde winkels op een goede locatie met een goed rendement.’ De eigenaar van Ziengs wil zich maximaal inzetten voor Scapino en de medewerkers. ‘Het is een goed bedrijf dat niet stuk hoeft. Het moet voor Nederland behouden blijven’.

Facebook actie

Scapino werd begin januari als laatste dochter van de Macintosh groep failliet verklaard. Het personeel startte vervolgens een Facebook actie op om de winkels te redden. Ze waren bang voor nietsontziende financiële fondsen die het bedrijf zouden opkopen om het vervolgens uit elkaar te trekken. Met Ziengs zal dit niet aan de orde zijn.

Binnen vier weken moet bekend zijn of de overname mag doorgaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button