112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rijbewijzen ingevorderd en motorfiets in beslag genomen tijdens verkeerscontrole Zwolle

Zwolle – Woensdagavond werden tijdens een verkeerscontrole rondom Zwolle meerdere rijbewijzen ingevorderd en een motorfiets in beslag genomen.

Op de N50 werd een beginnende bestuurder uit Zwolle staande gehouden die 142 km/u reed waar 100 is toegestaan. Nog geen jaar geleden was het rijbewijs al een keer ingevorderd in verband met snelheid. Omdat het nu de tweede keer is kan de man een strafbeschikking en een rijontzegging tegemoet zien.

Dezelfde avond werd bij twee bestuurders een speekseltest afgenomen. Uit de test bleek het gebruik van THC (cannabis drug) aan, waarna een bloedproef werd afgenomen. Ook een Staphorster die door Zwolle reed kreeg een bloedproef nadat ook zijn speekseltest positief uitviel. De uitslag volgt over enkele weken.

Verder werd een motorfiets in beslag genomen. Deze viel op vanwege een verlengde achterbrug. Een verlengde achterbrug op een motor heeft vaak als reden dat je niet achterover kunt slaan bij wheelies. Bij controle bleek dat de bestuurder geen motorrijbewijs had en dat hij hier eerder voor bekeurd was. Ter plaatse is een proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en voor een te grote afwijking van de wielbasis. De motor moet opnieuw gekeurd door het RDW. Tot die tijd mag de motor niet de openbare weg op.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button