Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Regionale trein- en busstaking hele aankomende week

Zwolle – Er komen nieuwe stakingen aan in het OV. Vandaag donderdag 2 februari staakt het personeel van de treinmaatschappij Arriva (Vechtdallijnen). Maandag 6 februari t/m vrijdag 10 februari leggen de medewerkers Arriva en treinvervoerder Keolis het werk voor een hele week plat. Dit geldt ook voor busvervoerder RRReis, die het busvervoer in onze regio Overijssel en Gelderland verzorgt.

Reisplanner

Houd voor de meest actuele situatie de berichten in de 9292 reisplanner op 9292.nl en de 9292 app in de gaten. De 9292 reisplanner wordt tijdens een staking continu bijgewerkt met de meeste actuele informatie die 9292 ontvangt van de OV-bedrijven.

Medewerkers staken voor betere arbeidsvoorwaarden in de kleinere cao Multimodaal voor het streekvervoer. Dat meldt vakbond VVMC. Volgens de bond zal dat in meerdere regio’s tegelijkertijd zijn. Onder de cao vallen bedrijven die zowel bus- als treinvervoer aanbieden, zoals Arriva en Keolis. Ook op de buslijnen van RRReis wordt er dus gestaakt.

Ritten die uitvallen

Vervoerder EBS die voor het label RRReis rijdt is er absoluut niet blij mee. “We vinden het heel vervelend voor de reizigers. Het enige wat we kunnen doen is de reizigers waarschuwingen dat er een kans is dat de bussen niet rijden. ” vertelt Jasper Vermeer van vervoerder EBS. “Bij de vorige staking in januari zagen we dat 60 procent van de chauffeurs gewoon rijdt en dat 40 procent staakt. In de ochtend ontstaat er duidelijkheid wie er wel en niet staakt. We halen dan die ritten uit de reisplanners en de elektronische borden bij de bushaltes. Kijk daarom vooral vooraf op de reisplanner om niet voor verassingen te komen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button