Nieuws uit ZwolleSport

Recorddeelname 3e editie scholieren Survivalrun Zwolle

Zwolle – Donderdag 3 november stond voor meer dan 500 Zwolse scholieren in het teken van een pittige Survivalrun. Organisatoren Niels Bots en Jaap Huurman hadden i.s.m. Survivalrunvereniging THOR en diverse leerlingen van het Meander College en Landstede een prachtig parcours van 3km met 30 hindernissen uitgezet. Leerlingen van het Carolus Clusius College, Ambelt, Meander College en Landstede probeerde het uitdagende parcours over modderpaden, sloten en steeds andere hindernissen zo snel mogelijk af te leggen. Moe, enorm voldaan en volgend jaar weer was de meest gehoorde kreet.

‘Wauw, wat hebben de meer dan 500 deelnemers aan de survivalrun een topdag gehad’ vat organisator Jaap Huurman de dag samen. ‘Een dag met blije en vooral trotse gezichten van de deelnemers en leerlingen en vrijwilligers in de organisatie.’

Het was de 3e keer dat Huurman deze scholierenrun organiseert. Huurman benadrukt het aspect gezondheid maar vooral de speelse en daarom leuke en aansprekende manier van bewegen voor de jeugd als succesfactoren. Wat drie jaar geleden begon met 60 deelnemers groeit nu al uit naar meer dan 500 deelnemers!

De hindernissen waren ook dit jaar heel gevarieerd; klimmen, hangen, slingeren, gooien, evenwicht, schieten, modder, alles zat erin. De start en finish was in het bos van survivalvereniging THOR. De deelnemers startten in duo’s zodat ze elkaar onderweg konden helpen. Controle bij de hindernissen vond plaats door leerlingen en vrijwilligers als scheidsrechters. Hierbij waren ruim 100 leerlingen van Landstede waardoor het mogelijk was om de run veilig en eerlijk te laten verlopen. Daarnaast werden ook leerlingen ingezet voor het maken van foto’s, video, EHBO, organisatie, schoonmaak, hindernissen bouwen, posten, koffie en thee t/m het parkeren. De organisatoren Niels en Jaap Huurman zijn als docent en survivalrunatleet trots en kijken uit naar de 4e editie in 2017 die open staat voor alle Zwolse scholieren.

indianenbrug-2-scholierenrun-2016

Gerelateerde artikelen

Back to top button