Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Update | Gladheid verwacht, Eerste strooiwagens de weg weer op

Update 07:00 – Zwolle – Het KNMI heeft code geel afgekondigd in Overijssel. In de provincie bestaat kans op zeer plaatselijke gladheid door bevriezing van het wegdek. Volgens het KNMI kunnen weggebruikers tot 08.00 uur hinder ondervinden van gladheid.  Het advies aan weggebruikers is om het rijgedrag aan te passen en weerberichten in de gaten te houden.

Zwolle – Rijkswaterstaat gaat de komende nacht waar nodig de weg op om preventief te strooien tegen gladheid. De eerste strooiwagens zijn vanavond al op pad gegaan.

Bij dalende temperaturen en natte wegen bestaat het risico dat de wegen opvriezen. Vannacht gaat het op uitgebreide schaal vriezen, lokaal tot mogelijk -4°C. Het verkeer moet in de ochtendspits dan ook ernstig rekening houden met gladheid. En dan met name op lokale en provinciale wegen en op bruggen en viaducten.

Krabben

Automobilisten moeten er ook rekening mee houden dat ze morgenochtend hun ruiten moeten krabben. Door de temperaturen onder het vriespunt in combinatie met mist kan er een flinke laag ijs op komen.

Waar rijden de strooiwagens

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button