KabelkrantNieuws uit ZwolleRegio

Raadsleden maken kennis met GGD IJsselland

Zwolle – Ruim zestig raadsleden van de 11 gemeenten van regio IJsselland deden op zaterdag 10 september mee met de regiotour. De regiotour is onderdeel van het inwerkprogramma voor de raadsleden. Op één dag maakten ze kennis met de vier gemeenschappelijke regelingen (GR) in IJsselland: GGD, Regionaal Serviceteam Jeugd, Omgevingsdienst en de veiligheidsregio. De regiotour was een mooie start van de samenwerking voor de komende raadsperiode.

Kennismaken en ontmoeten

De regiotour startte op het hoofdkantoor van de GGD in Zwolle, waar de raadsleden werden ontvangen door de vier directeuren. Na een korte introductie door Rianne van den Berg, directeur van de GGD, maakten de raadsleden kennis met het werk van de GGD en gingen de leden in gesprek met verschillende medewerkers. Zij vertelden aan de hand van fictieve inwoners van de regio wat hun werk inhoudt en wat we aks GGD kunnen betekenen voor bijvoorbeeld Tomas, de student verpleegkunde of Yasmin en haar gezin.

De raadsleden hebben hier enthousiast en met veel belangstelling gebruik van gemaakt. We kijken terug op een geslaagde dag. Ook de raadsleden waren erg tevreden: “Ik heb nu meer inzicht in het praktijkdeel van het beleid” en “Goed om laagdrempelig vragen te kunnen stellen”.

Gemeenschappelijke regelingen

Wil je zelf ook nog eens terugkijken wat de gemeenschappelijke regelingen zijn en waar ze over gaan? Bekijk dan de introductievideo.

Gerelateerde artikelen

Back to top button