EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Pop-up winkel Pepernotenfabriek weer gesloten, maar wilde graag blijven in Zwolle

Zwolle – Het pepernotenseizoen is weer voorbij. Voor Van Delft Pepernotenfabriek betekent dit dat 8 van de 12 pop-up stores in Nederland hun deuren met ingang van 1 januari weer hebben gesloten. Zo ook de pepernotenwinkel aan de Diezerstraat in Zwolle. Maandag 2 januari startte het personeel met het leeghalen van de winkel.

Pand verhuurd

Alleen de winkels in Den Haag, Groningen, Harderwijk en Maastricht blijven het hele jaar open. “Zwolle hoort daar helaas niet bij”, vertelt Ronald Wegman, marketingmedewerker bij de Pepernotenfabriek. “We hadden graag in Zwolle ook het hele jaar open willen blijven maar helaas werd het pand net voor onze neus weggekaapt. Zeker als je dan tijd en energie hebt gestopt in het vinden van een locatie en het opbouwen van de zaak dan is het jammer dat je niet verder kunt.”

Wat Zwolle betreft kan ik melden dat we daar dit jaar zeker weer terugkomen. In welk pand dat gaat worden is nog niet bekend Ronald Wegman

Karamel Zeezout pepernoten en kesrtbiscuits

Zwolle was een aantal jaren terug één van de eerste pop-up stores in het land van de pepernotenfabrikant. “Zwolle doet het goed, iedere jaar komen we terug.  De Karamel Zeezout, de Truffels en de Lux-mix zijn in de stad toch wel de meest favoriet”, vertelt Wegman over de pepernoten. Maar het bedrijf heeft meer te bieden dan alleen de kruidnoten. Afgelopen jaar hebben ze hun assortiment uitgebreid met speciale kerstbiscuits. “We hebben sinds dit jaar glacé’s, in de volksmond zijn dit de likkoekjes. Speciaal voor kerst hebben we ze gemaakt in de vorm van een ster met een glacé laagje van kaneel. En ook de bruintjes, de bekende koekjes met een chocoladelaagje, lagen in de winkel, uiteraard in een kerstvariant.”

Personeel

Met corona heeft de detailhandel een lastige tijd achter de rug. Dat geldt ook voor Van Delft. “Wij focussen ons weer op de basis. Zeker nu het vinden van personeel ook een enorme uitdaging is.” Toch wil het bedrijf de komende tijd uitbreiden in Nederland en daarbuiten. “Voor volgend jaar zitten we ook te denken aan winkels in België en Duitsland en we hebben zelfs al gesprekken in Japan. Dus wie weet.”

Zwolle

“Wat Zwolle betreft kan ik melden dat we daar dit jaar zeker weer terugkomen” besluit Wegmans. “In welk pand dat gaat worden is nog niet bekend.”

Pepernoten eten is een echte Nederlandse traditie. Jaarlijks eten wij Nederlanders ruim 7 miljard pepernoten. Van die pepernoten komt zo’n beetje 75 procent bij Van Delft vandaan. Het is dan ook de oudste en grootste pepernotenfabriek van het land. En dat al ruim 140 jaar: ‘Al sinds 1880 ‘hofleverancier van Sinterklaas’.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button