112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politiekids houden Zwolle veilig

Westenholte en Spoolde

Zwolle – De politie in Zwolle heeft er sinds woensdag extra hulp bij. Vijfentwintig kinderen uit Westenholte en Spoolde kwamen bijeen in Hedon voor de beëdiging tot politiekid. Na het afleggen van een eed, die door wethouder Monique Schuttenbeld werd afgenomen, mogen de kinderen nu beginnen aan hun opleiding tot hulpagent. Rapper Rico trad op tijdens de bijeenkomst in poppodium Hedon.

Politiekid

Tijdens de opleiding tot ‘agent’ maken de kinderen kennis met het werk van de politie. Zo wordt er gewerkt aan mentale en fysieke weerbaarheid, conditietraining en het samenwerken in een team. Politiekids is een landelijke project dat gebruik maakt van verschillende samenwerkingspartners. In Zwolle werken de politie, de gemeente en Travers Welzijn samen om dit project tot een succes te maken.

Diploma

Komende tijd gaan de kinderen één keer per maand met een agent op stap. Hier leren de kinderen hoe ze de stad veilig kunnen houden. Daarnaast moeten ze ook examen doen. Er wordt bijvoorbeeld een winkeldiefstal nagespeeld, en de kinderen mogen helpen bij een verkeerscontrole. Hebben ze het examen met goed gevolg afgelegd dan krijgen ze een diploma en heeft Zwolle er vijfentwintig ‘hulpagenten’ bij.

Gerelateerde artikelen

Back to top button