112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie IJsselland promoot webcare team voor contact met de burger

Zwolle – “Nog lang niet iedereen in Zwolle weet dat we via social media bereikbaar zijn. Vandaar dat we hier op deze plek staan met het Mobiele Media Lab van de politie”. Rob van den Berg van Politie IJsselland was woensdag samen met zijn collega’s aanwezig in het Mobile Media Lab op het Rodetorenplein. Inwoners van Zwolle konden zich laten informeren over de manieren om de politie te bereiken.

 

Foto: © Peter Denekamp – Mobiel Media Lab

Mobiel Media Lab

Het Mobiel Media Lab is een vrachtwagen, die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. Met deze truck rijdt de politie door Nederland om onderzoek te doen naar de ervaringen met de verschillende communicatiemiddelen waar de politie gebruik van maakt. Het Mobiel Media Lab bestaat uit een onderzoeksruimte en een interviewruimte.

Universiteit Twente was ook aanwezig om onderzoek te doen naar hoe mensen reageren als er een misdrijf wordt gepleegd. Door middel van eye tracking en het opsporingsprogramma van RTV Oost ‘onder de loep’ wordt onderzocht hoe mensen reageren op de relatie tussen slachtoffer en dader.

Sociale Media

De politie Zwolle is te vinden op Facebook en Twitter.  “We zijn tot nu toe tevreden over het contact via sociale media. In navolging van de politie in Twente zijn we eind april begonnen met het webcareteam.”. Mensen krijgen dan zo snel mogelijk een reactie.” Voor echte spoed moet er nog steeds 112 gebeld worden. Voor minder dringende zaken is de politie te bereiken op 0900 – 8844.

Foto: © Peter Denekamp – Mobiel Media Lab

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button