112 nieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Politie Zwolle laat wens van zieke Leon in vervulling gaan

Zwolle – Donderdagmorgen heeft de politie Zwolle in samenwerking met de Make a wish foundation, de wens van Leon in vervulling laten gaan. Leon is erg ziek en wilde graag voor één dag een “stoere” politie agent zijn.

De dag begon, zoals gewoonlijk bij de politie, met een briefing. Tijdens deze briefing werd duidelijk dat er een boef was ontsnapt. Aan agent Leon nu de taak om deze boef op te sporen en te vangen.

Rondleiding

Na de briefing werd agent Leon rondgeleid en tijdens de rondleiding zag Leon live op camera dat de ontsnapte boef een fiets steelde. Agent Leon rende snel naar de politie auto en zette de sirene aan om de achtervolging in te zetten. Het duurde niet lang of agent Leon zag de ontsnapte boef fietsen, maar de boef wilde niet stoppen!! De politieman achter het stuur heeft toen de boef afgesneden, waarna de boef de gestolen fiets liet vallen en wilde wegrennen, maar agent Leon kon de boef toch pakken!! Agent Leon mocht toen de handboeien bij de boef omdoen en hem naar de cel brengen.

High Fives

Na de nodige high fives kreeg Leon een rondleiding in het politiebureau. De ME bus werd bekeken en er werd een ME pak aangetrokken, compleet met wapenstok. Hierna kon Leon nog op een motor zitten en werd de schietbaan bekeken als ook de cellen waarin de boeven worden opgesloten. Ter afsluiting werden er nog vingerafdrukken en DNA afgenomen en na de lunch en de diploma uitreiking was deze “stoere” dag voor agent Leon teneinde.

polz1

Gerelateerde artikelen

Back to top button