112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie Stadshagen op geleende bromfiets 13 jarige vuurwerkafstekers achterna

Zwolle – Vrijdag 11 december zijn twee kinderen op het Twistvliet pad staande gehouden. Ze hoorden bij een groep kinderen van rond de 13 jaar die zwaar vuurwerk aan het afsteken waren in de Wade.

De jonge vuurwerkafstekers gingen er na het heterdaadje allemaal vandoor op de fiets waarna de politie op een geleende bromfiets de achtervolging inzette. Na de aanhouding van de twee kinderen werden ook al snel de namen van de andere kinderen bekend.
Nader onderzoek, dezelfde avond, leverder verschillende dozen nitraat vuurwerk en verschillende vlinders op, die in beslag werden genomen. Het zware en levensgevaarlijke vuurwerk lag bij twee van de jongens thuis. Bij de huisbezoeken die in Stadshagen plaatsvonden bleken alle ouders op de hoogte te zijn van de aanwezigheid van dit vuurwerk in hun woning.

Later op de avond, tegen middernacht, werd er op de Belvederelaan nog een groep jongeren staande gehouden die baldadigheid hadden gepleegd. De jongste dader was 11 jaar oud.

De politie is op dit moment extra alert in de wijk Stadshagen naar aanleiding van enkele jeugd gerelateerde incidenten die in september plaatsvonden in de wijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button