112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Poging overval op woning Ministerlaan vanavond in Onder de loep

Zwolle – Op vrijdagochtend 4 november rond half negen proberen twee mannen met een opvallende bos bloemen een woning aan de Ministerlaan in Zwolle Zuid te overvallen. Dit mislukt waarop de mannen er vandoor gaan in een zwarte auto. Deze auto wordt korte tijd later brandend aangetroffen in een bosperceel bij Olst. In de uitzending van Onder de loep vanavond meer details en verschillende vragen over dit onderzoek. De uitzending begint vanavond om kwart voor zes op RTV Oost. Onder de Loep is het opsporingsprogramma van RTV Oost waarin politie en justitie reconstructies, beelden van bewakingscamera’s en foto’s van verdachten laten zien om misdaden op te lossen.

Op vrijdagochtend 4 november rond half negen werd er bij de bewoonster aangebeld door twee mannen die een bos (rood/witte) rozen bij zich hadden. De twee duwden de vrouw op de grond en gingen de woning binnen. De vrouw wist op enig moment de woning te verlaten en sloeg buiten alarm. De mannen sloegen daarop op de vlucht en vertrokken in een donkerkleurige auto. Voor zover nu bekend, is er bij de woningoverval niets buit gemaakt. Kort na de overval werd vrijdagochtend een uitgebrande auto – een donkere BMW – aangetroffen aan de Rozenvoorderdijk in Olst. De politie onderzoekt of deze auto, die gestolen bleek, met deze woningoverval te maken heeft.

De politie is een onderzoek gestart naar de woningoverval en is op zoek naar getuigen die de twee mannen die ochtend in/rond de woning hebben gezien of andere informatie hebben die met de woningoverval te maken kan hebben. Het zou gaan om twee mannen met een getinte huidskleur. De twee hadden een bos rood/witte rozen bij zich, die verpakt waren in groen met bruin papier. Mogelijk dat getuigen dit gezien hebben of bloemisten in de omgeving hierop aanslaan. De bloemen zijn vermoedelijk niet vandaag, maar al eerder deze week gekocht.

De politie wil ook graag weten of iemand iets gezien heeft aan de Rozenvoorderdijk in Olst vanochtend, waar de vermoedelijk in brand gestoken donkere BMW aangetroffen is. De melding over die brand kwam vlak na 09.00 uur binnen bij brandweer en politie.

Heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meer bekijken
đź’¬ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button