EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ondernemers Hessenpoort willen krachten bundelen

Zwolle – In navolging van Dieze en de Binnenstad willen nu ook ondernemers van bedrijventerrein Hessenpoort hun krachten bundelen in een gezamenlijk ondernemersfonds. Het bestuur van de Ondernemersvereniging Hessenpoort heeft de gemeente gevraagd een bedrijveninvesteringszone (BIZ) aan te wijzen als basis voor zo’n fonds.

Burgemeester en wethouders steunen dit verzoek en stellen aan de gemeenteraad voor om een verordening vast te stellen voor de BIZ Hessenpoort. Daarna vindt er een draagvlakmeting plaats waarin alle betrokken ondernemers kunnen stemmen over het fonds.

Daarvoor gelden dezelfde criteria als eerder bij het Zwollefonds en Dieze-Centrum: tenminste de helft van de ondernemers in het aangewezen gebied moeten hun stem uitbrengen, tweederde van de uitgebrachte stemmen moet voor het fonds zijn en de voorstemmers moeten gezamenlijk tenminste de helft van de WOZ waarde van het gebied vertegenwoordigen.

Bij de voorbereiding en uitvoering van de draagvlakmeting zullen de recente ervaringen met het Zwollefonds worden meegenomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button