Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Poëziemiddag met workshops en talentvolle jonge dichters

Op de afsluitende dag van de Week van de Poëzie vindt in de Statenzaal van Stadkamer Centrum een bijzondere poëziemiddag plaats. In samenwerking met de landelijke organisaties Het Poëziepaleis en Special Arts worden mensen met en zonder handicap uitgedaagd in workshops en voordrachten.

Workshops en voordrachten

De poëziemiddag biedt een programma voor iedereen, jong en oud, met en zonder handicap. Een actief programma met o.a. de workshop Twittergedichten schrijven onder leiding van Anita Drost van Schrijfbende, een Plezierige Poëzieworkshop door Ron Goud en een workshop onder leiding van Renee Luth over blokkades en inspiratie bij het schrijven van poëzie wordt afgewisseld met voordrachten van jonge talentvolle dichters als Maaike Rijntjes en Karlien de Wit en natuurlijk de resultaten van de workshops.

Special Arts

Special Arts is een landelijke stichting die zich bezighoudt met alle kunstdisciplines voor en door mensen met een handicap. De stichting bevordert dat mensen met een verstandelijke, psychische en fysieke handicap aan kunst kunnen doen en ondersteunt deze kunstenaars bij het ontwikkelen van hun talent.
De Zwolse Karlien de Wit is een voorbeeld van een dichter die via Special Arts aan de weg timmert. Zij is geboren met het Downsyndroom. Naast haar bezigheden als journaliste bij de Frion Nieuwsgroep schrijft ze gedichten. Karlien is één van de dichters die tijdens deze poëziemiddag voor zal dragen uit haar werk.

Het Poëziepaleis

Het Poëziepaleis is hét landelijke aanspreekpunt voor iedereen die meer wil weten over poëzie voor en door kinderen en jongeren. Het Poëziepaleis organiseert o.a. de wedstrijden. Kinderen en Poëzie voor basisscholen en Doe Maar Dicht Maar voor het voortgezet onderwijs, verzorgt workshops en masterclasses, produceert lesmateriaal, publiceertndichtbundels en coacht jonge dichters. Ook is de organisatieverantwoordelijk voor de verkiezing van de Jonge Dichter des Vaderlands (JDDV). In oktober 2014 is de Zwolse Maaike Rijntjes benoemd tot Jonge Dichter des Vaderlands. Zij zal deze functie twee jaar lang bekleden.

Het andere gedicht start woensdag 4 februari om 14.00 uur in de Statenzaal van Stadkamer (Diezerstraat 80) en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Deelname is gratis. Reserveren is gewenst en mogelijk via:

Bibliotheek Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button