Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Persbal 2016 gaat naar Journalistiekvereniging Waltertje

Zwolle – Studentenvereniging Waltertje heeft dit jaar het SOOZ Persbal gewonnen. De vereniging voor Zwolse journalistiekstudenten was volgens de jury dit jaar in zowel traditionele als sociale media goed zichtbaar.

De tweede prijs was dit jaar voor studentenroeivereniging Boreas. Vorig jaar won Boreas de eerste prijs. De jury was erg te spreken over de presentatie.

Waltertje was dit jaar onder andere goed zichtbaar door Uitgelicht, de maandelijkse interviewsessie met een journalistiek (-gerelateerd) persoon. Onder andere Mathijs van Nieuwkerk was er te gast. Ook op de social media wist de vereniging zich goed te profileren.

In de jury zaten dit jaar Martijn Grimmius van Radio 1 en Johan van de Graaf van SOOZ. De jury gaf als tip mee om vooral ook samen te blijven werken om studentenstad Zwolle nog beter op de kaart te zetten.

Het Studenten Overleg Orgaan Zwolle organiseert elk jaar het Persbal om verenigingen aan te moedigen zich in zetten voor studentenstad Zwolle. Het overleg orgaan vindt het belangrijk dat de verenigingen goed zichtbaar zijn want in een bruisende studentenstad zijn verengingen essentieel. Het verschijnen in de media is daarbij een belangrijke factor.

Gerelateerde artikelen

Back to top button