Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolle houdt IJsselhallen achter de hand voor crisisopvang asielzoekers

Zwolle – Het is heel goed mogelijk dat de IJsselhallen in Zwolle opnieuw ingezet gaan worden voor crisisopvang van asielzoekers. Het gaat dan om de acute opvang van maximaal 300 vluchtelingen gedurende de eerste 72 uur. Dit laat Wethouder Nelleke Vedelaar van Sociale Zaken in Zwolle weten.

Of er daadwerkelijk een crisisopvang komt in de IJsselhallen is nog niet bekend. Dit hangt af van de ontwikkeling van de vluchtelingenstroom in Europa. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente gevraagd of ze weer een beroep konden doen op Zwolle bij een acute situatie. Hierover is nog geen besluit genomen maar het college staat er wel positief tegenover. Om op de vraag voorbereid te zijn heeft Zwolle ook al weer gesprekken gevoerd met omwonenden in de Kamperpoort. ‘Deze hebben er geen probleem mee, vorige keer waren er ook geen problemen’ zo verwoordde Vedelaar de reactie van de woordvoerders uit de wijk.

Mocht Zwolle weer in beeld komen voor deze acute opvang dan betekent dat dat de IJsselhallen binnen 24 uur moeten worden ingericht voor opvang van vluchtelingen. Deze acute noodopvang zal maximaal enkele maanden duren. De inrichting van deze acute noodopvang komt voor rekening van het COA.

Gerelateerde artikelen

Back to top button