Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle krijgt klop in Arena

Zwolle – PEC Zwolle heeft op bezoek bij Ajax niet voor een punt kunnen zorgen. Na een vroege voorsprong voor Wout Brama en een goede eerste helft, zijn de Amsterdammers na rust te sterk voor de ploeg van trainer Ron Jans. ,,Ik was in de rust heel tevreden over mijn ploeg, behalve over de stand. De eerste helft zag er gewoon goed uit.”

Al na vijf minuten kwam Zwolle in de Amsterdam Arena tot scoren. Wout Brama kreeg de bal mee na een prima bal van Ryan Thomas. De middenvelder scoorde met een bekeken schuiver in de verre hoek. Lang kon Zwolle er niet van genieten, Davinson Sanchez kon uit een hoekschop de gelijkmaker binnenkoppen. De Colombiaan slaagde daar vlak voor rust andermaal in. Tussendoor was de formatie van Jans voetballend de evenknie van Ajax. Het leverde ook kansen op voor Queensy Menig en Anass Achahbar, maar zij wisten niet te scoren. ,,Dit was misschien wel de beste helft van het seizoen”, vond Jans.

In de tweede helft schakelde Ajax een tandje bij. Zwolle kon het niet meer belopen en kreeg tussen minuut 56 en 64 drie doelpunten om de oren. Kasper Dolberg (twee) en Bertrand Traore waren de makers. De thuisploeg had zelfs kansen op meer, maar gescoord werd er niet meer. Trainer Jans was na afloop zwaar teleurgesteld over de tweede helft. ,,Ik heb me zelden zo beroerd gevoeld. In de eerste helft hebben we een leuk ploegje, na rust is het belabberd.”

Volgende week vrijdag komt PEC Zwolle weer in actie. In eigen huis is ADO Den Haag om 20.00 uur de tegenstander.

Ajax – PEC Zwolle 5-1 (2-1)

Toeschouwers: 48.880
Scheidsrechter: Kamphuis
Gele kaarten: Holla, Van Polen, Verdonk (PEC Zwolle)

Opstellingen:
Ajax: Onana, Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven, Klaassen (80. Van de Beek), Schone (67. Riedewald), Ziyech, Traore, Dolberg (75. Cassiera), Younes

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Brama, Holla (65. Warmerdam), Menig, Marinus (75. Saymak), Thomas (46. Ehizibue), Achahbar.

Scoreverloop:
5. Brama 0-1
8. Sanchez 1-1
38. Sanchez 2-1
56. Dolberg 3-1
59. Traoré 4-1
64. Dolberg 5-1

Bron: PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button