EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Pandeigenaren, banken, brouwerijen en gemeente solidair met Zwolse horeca

Zwolle – De terrassen zijn weer aardig gevuld.  En toch is er nog een lange weg te gaan voor de horecaondernemers om de omzet van het verloren voorjaar weer goed te maken.  Dat kunnen ze niet alleen. Daar is de hulp voor nodig van gemeenten, banken, verhuurders en brouwerijen. Afgelopen periode waren er al overleggen tussen deze ketenpartners. Donderdagmiddag  zijn ze officieel vastgelegd in een convenant.

Wethouder René de Heer ondertekende samen met de ketenpartners horeca in Zwolle het convenant ketensolidariteit horeca. In het convenant zijn afspraken vastgelegd die moeten leiden tot een gezonde toekomst voor de horeca, zodat de sector kan blijven bijdragen aan een vitale (binnen)stad.

Samen gezocht naar oplossingen

De ketenpartners voor de horecasector in Zwolle zijn met elkaar in gesprek gegaan om de vitaliteit van de (binnen)stad te blijven aanjagen, ook in deze coronatijd. Hulp aan een sector, met als doel om de continuïteit te waarborgen, is het meest effectief wanneer de hele keten daar aan bijdraagt.

De ketenpartners (pandeigenaren, banken, brouwerijen, makelaars en gemeente) hebben samen naar oplossingen gezocht om deze fase in de crisis het hoofd te bieden met als doel:

Een horecasector met goede kansen voor de toekomst, zodat de sector haar bijdrage kan blijven leveren aan het behoud van een mooie en vitale (binnen)stad.

  • Zo min mogelijk leegstand.
  • Zoveel mogelijk behoud van werkgelegenheid.
  • Ruimte, creativiteit en financiën

In het convenant zijn afspraken gemaakt over het bieden van ruimte en creativiteit in de stad. Ook is een advies geformuleerd voor maatwerk rond financiële situaties binnen de keten. Deze afspraken worden met dit convenant door alle betrokken partijen ondertekend.

Het convenant geldt voor de periode juni tot september en betreft vooral de binnenstad van Zwolle. De afspraken kunnen ook helpend zijn voor partijen buiten de binnenstad. In september komen de partijen opnieuw bij elkaar.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button