Nieuws uit ZwolleVoorpagina

PABO Windesheim aan de slag met voedselverspilling

Zwolle – In Nederland gooien we per persoon jaarlijks zo’n vijftig kilo goed eten in de vuilnisbak. Al dit voedsel – inclusief de verliezen in de keten – heeft een economische waarde van circa 4,4 miljard euro. Volgens berekeningen van de FAO (Food & Agriculture Organisation) wordt wereldwijd meer dan een derde van al het voedsel verspild. Zonde. En niet alleen van al het voedsel, maar ook van de arbeid, land, water en energie die nodig zijn geweest om dit voedsel te produceren.

Hogeschool Windesheim en Youth Food Movement Zwolle hebben de handen ineengeslagen om dit probleem aan te pakken. Op 29 november jl. verzorgden drie jonge YFM’ers een gastcollege voor PABO studenten. Waar in de keten is sprake van voedselverspilling, welke oplossingen zijn er en hoe betrek je basisschoolleerlingen bij dit probleem? De studenten werken sinds september een half jaar lang aan het thema voedingseducatie. Eén van de taken is om een educatief product te ontwerpen om gedragsverandering bij kinderen teweeg te brengen.

De Youth Food Movement is onderdeel van het Slow Food Youth Network (SFYN): het internationale jongerennetwerk van Slow Food. Slow Food werd in 1989 opgericht als reactie op fast food, smaakvervlakking en de toenemende uniformiteit van voedsel. YFM zet zich in voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem en organiseert events, debatten, gastcolleges en acties gericht op het verminderen van voedselverspilling. Meer lezen? Check www.damnfoodwaste.com of bekijk de Facebook pagina van YFM Zwolle.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button