Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Oude politiebureau Luttekestraat wordt ‘Transit’ voor eindwerk Cibap studenten

Zwolle – Vanaf 5 juli tonen eindexamenkandidaten van het Cibap hun eindwerk “Cibap Graduates 2018” in het voormalig politiekantoor aan de Luttekestraat 35. De expositie, die toegankelijk is voor iedereen, vertegenwoordigt alle opleidingen: Mediavormgever, Ruimtelijk Vormgever, Creatief Vakman, Specialist schilder, Filmmaker (AV) en fotograaf, Visueel deSigner en Grafisch ontwerper. De nieuwe naam van het pand is Transit. Het pand is eigendom van de gemeente Zwolle.

Wonen, werken, tonen

Het Cibap stelt het pand samen met een aantal partners tot het eind van het jaar open voor publiek en gebruikt het als etalage van de creatieve sector en als ontmoetingsplek voor creatieve professionals. Onder het motto wonen, werken en tonen wordt het pand optimaal benut. De bovenste verdieping is bewoond via AdHoc. Verder zijn er diverse werkruimtes voor creatieve professionals en is het een verzamel- en uitvoeringsplek voor de Creative Council.

De gemeente Zwolle blij met deze tijdelijke invulling

In 2019 zal het pand een definitieve invulling krijgen. Welke invulling dit is, dat is nog niet duidelijk. De definitieve invulling moet het profiel van de Luttekestraat versterken, de aantrekkingskracht van de straat vergroten en een impuls geven aan de loopstroom vanaf de zuidzijde van de binnenstad. Inmiddels is de gemeente met een klankbordgroep, die de ondernemers van de Luttekestraat vertegenwoordigt, aan het nadenken over hoe dit verder vormgegeven kan worden.

Cibap graduates 2018

Naast de expositie in Transit, gaan de Cibap Graduates dit jaar ook ‘On de move!’. Drie caravans ondergingen een spectaculaire transformatie en zijn vanaf 5 juli als mini-pop-up-museums te zien in de binnenstad. In museum De Fundatie presenteren de Cibap Talenten hun werk. Per opleiding zijn 3 studenten genomineerd voor de Cibap Talent Award. Hun werk is van opvallende kwaliteit. De eindexamenexposities zijn onderdeel van het festival PROTO. Dit vierdaagse festival vindt plaats van 5 t/m 8 juli en is een combinatie van eindexamententoonstellingen van creatieve mbo en hbo opleidingen in Zwolle.

Meer informatie over de data en openingstijden van de verschillende exposities is te vinden op: www.cibap.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button