Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Oproep: Nachtlampjes gezocht!

Zwolle – ‘Operatie 1001 lichtjes’ brengt inwoners Zwolle verhalen en licht tijdens de kerstdagen. Twee weken geleden ging OPERATIE 1001 LICHTJES van start. Het is van Theater de Makkers, in samenwerking met Zwolse theaters.

Deel 1: de zoektocht naar Zwolse verhalen. Zwollenaren kunnen de voicemail van Theater de Makkers bellen en hun verhaal over hoop, liefde en moed delen. Vrijdag 4 december start deel 2 van de operatie: de zoektocht naar 1001 lampjes. Theater de Makkers roept iedereen op om de komende week een lampje te delen. De lampjes worden opgehaald en ingezameld van 7 tot en met 12 december in de wijken in Zwolle en bij Theater de Spiegel.

Lampjes gezocht

De zoektocht naar lampjes start vandaag! Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 december haalt Theater de Makkers de lampjes op in de Zwolse wijken. Het gaat om nachtlampjes, tafellampjes, bureaulampjes. Lampjes die het doen en licht geven. De verzamelpunten zijn te vinden op de website van Zwolse theaters: www.zwolsetheaters.nl/operatie-lichtjes.

Expositie

Alle lampjes, nachtlampjes, bureaulampjes en tafellampjes, worden samengebracht in Theater de Spiegel. Van maandag 21 tot en met donderdag 24 december is daar de gratis toegankelijke expositie OPERATIE 1001 LICHTJES te bezoeken. Een expositie bestaande uit de lampjes en de Zwolse verhalen die tijdens de operatie zijn opgehaald. Bezoekers lopen rond tussen de lampjes, luisterend naar de verhalen van stadsgenoten. Op kerstavond worden de lampjes met verhalen uitgedeeld in Zwolle aan mensen die wat extra licht nodig hebben tijdens deze donkere dagen.

Operatie 1001 lichtjes

Theater de Makkers brengt in december, samen met Zwolse theaters, OPERATIE 1001 LICHTJES naar Zwolle. Kerst 2020 zal anders zijn dan andere jaren, maar de behoefte aan samenzijn blijft. Daarom zoekt en deelt Theater de Makkers deze kerstverhalen en -lichtjes, samen met de stad en met alle geïnteresseerden. Zwolse theaters en Theater de Makkers werken om deze grote operatie uit te voeren samen met o.a. Travers, Bevrijdingsfestival Overijssel, Museum de Fundatie, Stadkamer, Allemaal Zwolle, Zwolle Doet.
_____________________________________________________________________________
Meer informatie over OPERATIE 1001 LICHTJES is te vinden op de website van Zwolse theaters: www.zwolsetheaters.nl. Of neem contact op met Sanne Oostenga, via s.oostenga@zwolsetheaters.nl.

Theater de Makkers Theater de Makkers is een theatergezelschap uit Zwolle, dat zich zowel binnen als buiten de theaters beweegt. Theater de Makkers heeft een grote nieuwsgierigheid naar de verschillende meningen, gewoontes en beweegredenen van iedereen. De voorstellingen komen daarom altijd tot stand aan de hand van ontmoetingen en verhalen van mensen. Op die manier levert Theater de Makkers een bijdrage aan verbinding in de samenleving en brengt zij mensen een beetje dichter bij elkaar.

OPERATIE 1001 LICHTJES is een productie van Theater de Makkers in samenwerking met Zwolse theaters. Deze operatie wordt mede mogelijk gemaakt door Proeftuin Hybride Productiehuis, een samenwerkingsverband tussen Hedon en Zwolse theaters, financieel ondersteund door OCW, Provincie Overijssel en Gemeente Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button