Nieuws uit ZwolleSportSurvivalrunVoorpagina

Open ‘Koek en Zopie’ training bij opening grootste Obstacle- en Survivalrun parcours Nederland

Zwolle – Zaterdagmiddag 13 januari 2018 opent survivalrun vereniging THOR Zwolle haar nieuwe locatie aan de Marsweg 2. Om precies te zijn het zuidelijke deel van Sportpark Marslanden vlakbij het spoor. Tijdens de opening kunnen geïnteresseerden, jong en oud, deelnemen aan de ‘open koek & zopie training’. Hierbij zijn talloze Nederlands kampioenen van andere clubs en THOR om iedereen te voorzien van tips & tops.

“Obstaclerun en Survivalrun groeien enorm als sport doordat het stoer, veelzijdig en bovenal blijvend leuk is om in die vorm te trainen en/of wedstrijden te doen.”, zo meldt Eric van den Ham, voorzitter van THOR Zwolle. Aan die groei lijkt de aankomende jaren geen rem te zitten. Er komen steeds meer en vooral beter wedstrijden van recreatief tot elite. In Zwolle bestaat er sinds 7 jaren een club waar je specifiek kan trainen. THOR heeft inmiddels zo’n 350 leden. Hierdoor biedt de huidige locatie onvoldoende mogelijkheden. ‘Ondanks het prille bestaan is de club zonder subsidies meer dan levensvatbaar geworden en werden er 6 kampioenen van Nederland afgeleverd.’aldus Van den Ham.

Enkele maanden geleden is de vereniging gestart met de grootste Obstaclerun en Survivalrun trainingsparcours van Nederland. “Geen doel op zich want het grootste belang is dat atleten en trainer de beste trainingsfaciliteiten hebben. Het terrein is nog niet helemaal af maar het meeste wel en de klimunit helemaal. Bij Thor is het nooit af want er ontstaan altijd weer ideeën om het nog beter of mooier te maken en anders om ons aan te passen aan de trends in de sport.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button