EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Staking 4 januari: Kamperlijntje en Vechtdaltreinen rijden wel, streekbussen niet

Zwolle – Op donderdag 4 januari 2018 rijden er vanwege een landelijke staking door de vakbonden tot zeker 12.00 uur geen bussen van vervoerder Keolis (voormalig Syntus) en Arriva. Afhankelijk van het aantal chauffeurs dat gaat staken, is het mogelijk dat de bussen later op de dag wel weer gaan rijden. Maar dit zal (zeer) onregelmatig zijn, waardoor er geen garantie is dat u later op de dag met de bus ook weer terug kunt reizen.

Treinen Keolis en Arriva

De treinen van Keolis tussen Zutphen en Oldenzaal zullen wel rijden. Naar verwachting zullen de treinen van Keolis tussen Zwolle – Enschede en Zwolle – Kampen ook rijden. De vervoerder adviseert reizigers om de website en de Facebookpagina in de gaten te houden voor updates rondom de staking. Ook de Arriva-treinen op de Vechtdallijnen zullen morgen naar alle verwachting gewoon rijden. Personeel dat op deze trajecten rijdt valt onder een andere CAO met andere bepalingen.

Nieuwe CAO

De werkgevers in het openbaar vervoer zijn met de vakbonden in gesprek over een nieuwe cao. Keolis: “De werkgevers zijn en blijven bereid om verder te onderhandelen. Er lag nog geen eindbod op tafel. De bonden hebben ervoor gekozen om de onderhandelingen af te breken en een staking te organiseren. Hier bent u als reiziger de dupe van en dat vinden wij heel erg vervelend. Wij adviseren u om in uw planning rekening te houden met dat uw bus niet rijdt op 4 januari 2018 en alternatief vervoer te regelen.”

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button