KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Online open dag Gymnasium Celeanum

Zwolle – Als je leerlingen vraagt hoe zij het vinden op het Gymnasium Celeanum, antwoorden ze steevast: “Ik kan hier eindelijk mezelf zijn”. Dat is de kracht van het Celeanum: de leerlingen voelen zich er veilig en gewaardeerd. De school is klein en iedereen kent elkaar. Het Celeanum organiseert op zaterdag 30 januari om 14:00 uur een online open dag: ‘Het Celeanum Draait Door’. Aanmelden hiervoor kan via www.celeanum.nl.

Veel mogelijkheden

Het Celeanum is het enige zelfstandige gymnasium in Overijssel en heeft circa 750 leerlingen. Er is veel mogelijk op het Celeanum. Zo zijn er bijzondere vakken, zoals Technology & Design, Chinees, Cambridge Engels of filosofie. Via CnopiusPlus of het Honoursprogramma kunnen leerlingen eigen projecten opzetten. Daarnaast zijn er diverse leerlingenclubs en sportievelingen mogen roeien in de Celeanum-roeiboot. Leerlingen die van zingen, dansen of muziek kunnen zich uitleven bij de schoolmusical of het Muziekconcours. Het is ook prima als leerlingen kiezen om niets extra’s te doen. Iedereen mag doen wat bij hem of haar past.

Klassieke talen

Op het gymnasium volgt iedereen Latijn en Grieks. Mooie talen die toegang bieden tot een rijke cultuur. Verhalen over beroemde Romeinen als Julius Caesar, mythes over goden en godinnen, de mooiste tempels en nog veel meer; het komt allemaal voorbij in de lessen. Latijn en Grieks zijn talen die een beroep doen op het analytisch vermogen: het stap voor stap onderzoeken van ingewikkelde zaken en daar een oplossing voor bedenken. Zo’n vaardigheid is ook weer handig bij andere vakken en de vervolgopleiding.

Jong Celeanum

Jong Celeanum is een speciaal tussenjaar voor basisschoolleerlingen die al klaar zijn met de leerstof van groep 8, maar nog te jong zijn om al in de brugklas te starten. In dit tussenjaar ontwikkelen ze zich verder, zodat ze het jaar erop helemaal klaar zijn voor klas 1.

Nieuwsgierig? Meld je aan

Op zaterdag 30 januari om 14.00 uur houdt het Celeanum een online open dag met een speciale aflevering van ‘Het Celeanum Draait Door’. Door de QR-code te scannen kan alvast een voorproefje worden bekeken. Aanmelden kan op www.celeanum.nl. Volg de school op Instagram, Facebook en Twitter voor de laatste nieuwtjes.

Gerelateerde artikelen

Back to top button