Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Onderwijsinspectie bijzonder positief over prestaties scholen Landstede Groep

Zwolle – Minstens één keer in de vier jaar onderzoekt de Inspectie van het Onderwijs ieder onderwijsbestuur in Nederland. Dit jaar onderzocht de onderwijsinspectie het bestuur van Landstede Groep. Conclusie: voor zowel het middelbaar beroepsonderwijs als het voortgezet onderwijs is het onderwijs van goede kwaliteit en zijn de financiën op orde.

Onder het bestuur van Landstede Groep vallen 150 mbo-opleidingen en 56 leerwegen in het voortgezet onderwijs in Overijssel, Gelderland en Flevoland. Totaal volgen er 11.027 studenten een mbo-opleiding en 13.597 leerlingen een vo-opleiding. Theo Rietkerk, voorzitter van het College van Bestuur van Landstede Groep geeft met plezier een toelichting op het rapport. “Het is mooi om te zien hoe onze inspanningen van de afgelopen jaren zijn vruchten afwerpen.

Eind vorig jaar werd Landstede MBO, mbo Menso Alting en StartCollege door deskundigen en studenten al uitgeroepen tot 7e mbo-school van Nederland. Dat ook de onderwijsinspectie ziet dat de kwaliteit van ons onderwijs hoog is, is voor ons de kers op de taart. Studenten en leerlingen worden bij ons echt gezien. Met kleinschalige schoolgebouwen in de buurt bieden de scholen van Landstede Groep persoonlijke aandacht en leren op maat. Iedereen kan bij Landstede Groep terecht.”

Agnieten College Nieuwleusen krijgt predicaat ‘goed’

Agnieten College Nieuwleusen springt eruit en kreeg het predicaat ‘goed’. Theo Bekker, bestuurder van Landstede Groep: “Dat is een fantastische beoordeling voor een middelbare school. Het Agnieten College is het schoolvoorbeeld voor kleinschalig onderwijs dat lokaal geworteld is. Een school met iets meer dan 200 leerlingen heeft vaak moeite om het hoofd boven water te houden. Maar omdat het Agnieten College Nieuwleusen vaart onder de vlag van Landstede Groep, zijn er minder overheadkosten en kan er meer geld naar het primaire proces. Op die manier laten wij kleine scholen bloeien!”

Ook verbeterpunten

De onderwijsinspectie komt ook met verbeterpunten. Zo moet de onderwijskwaliteit van de afdeling havo van het Ichthus College Kampen omhoog. “Wij werkten daar al aan. Nog voordat het inspectierapport gepubliceerd was, hadden we een bereikdiagnose klaar waarmee we in kaart hebben gebracht wat er beter kan. Momenteel werken we aan een verbeterplan om dat te realiseren. Ichthus College Kampen merkt daarin nu al de meerwaarde van samenwerking met andere scholen binnen Landstede Groep.”

Ambities voor de toekomst

“Er blijven natuurlijk nog genoeg ambities voor de toekomst. Want klaar zijn we nooit,” aldus Rietkerk. “Die ambities hebben we verwoord in vijf beloftes: Wij bieden persoonlijk onderwijs, wij investeren in medewerkers, wij geven aandacht aan zinnige vorming, wij leggen krachtige verbindingen in de regio en wij innoveren en excelleren.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button