Kunst & CultuurLevensbeschouwingNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Hogeschool Viaa schrijft mee aan boek Handelingen voor Zwolse Bijbel

Zwolle – Studenten van de Hogeschool Viaa penden vandaag heel wat af. In de aula van het scholencomplex aan de Wethouder Alferinkweg werd meegeschreven aan de Zwolse Bijbel. Een project van stadspastor Mariska van Beusichem. Alle Zwollenaren kunnen in de Grote Kerk 2,5 maand lang meeschrijven aan de Zwolse bijbel. Maar ook buiten de Grote Kerk wordt meegeschreven. Omdat van Beusichem wordt bijgestaan voor Viaa-student en stagiair Peter de Graaf werd er dit keer een schrijfsessie gehouden op de Hogeschool. Viaa had gekozen voor het Bijbelboek Handelingen.

Studenten schreven een volledig gedeelte over, wat neerkomt op ongeveer 300 woorden. Voor wie 20 minuten aaneengesloten schrijven te veel was kon ook een klein stukje overschrijven. Het unieke aan deze Zwolse Bijbel is dat er in de kantlijn ruimte is voor opmerkingen bij het eigen overgeschreven gedeelte. Hier is ruimte om iets te schrijven, te tekenen of bijvoorbeeld smileys te gebruiken.

Zoals het er nu naar uitziet ligt er een volledig overgeschreven Zwolse Bijbel op 14 juni.

Foto’s © Mathijs Schlaman

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button