Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Officiële opening van CityLab Brainz

Zwolle – Woensdagmiddag 12 april werd Brainz aan het Lübeckplein 68 officieel geopend. Om 16.15 uur werden Henk Hagoort (bestuursvoorzitter Windesheim), Peter Hoogwerf (directeur Kadaster) en Ed Anker (wethouder Spoorzone) geïnterviewd over hun betrokkenheid bij Brainz. Aansluitend werd de officiële openingshandeling verricht door Henk Hagoort en Ed Anker.

Over Brainz

Een hotspot voor de verdere ontwikkeling van de Spoorzone Zwolle, een infocentrum 2.0, een samenwerkingsplatform, innovatiecentrum, een werkplaats en een buurtcentrum voor Hanzeland. Dat is wat de initiatiefnemers van CityLab BrainZ aan het Lübeckplein voor ogen staat. De gemeente, Windesheim en City Developer-S zien in deze locatie een permanente en zichtbare uitvalsbasis waar professionals en talenten uit onderwijs, overheid en bedrijfsleven elkaar ontmoeten en samen werken aan nieuwe ontwikkelingen. Die kunnen gaan over vastgoed, mobiliteit, energie, smart/ICT, sociale thema’s en in het bijzonder cross-overs tussen deze onderwerpen. Juist de samenwerking met studenten onderscheidt BrainZ van andere plekken waar in de stad waar samengewerkt wordt.

De locatie aan het Lübeckplein, tussen station en hogeschool Windesheim, helpt om studenten vast te houden in het gebied en past in de wens van Windesheim en gemeente om studenten te verbinden met de stad. Bovendien zorgt BrainZ voor meer reuring aan het Lübeckplein, dat nu als saai en weinig levendig bekend staat. De breed inzetbare ruimte bestaat uit een loungeruimte, 40 flexibele werkplekken, twee glazen kassen met stiltewerkplekken en een auditorium.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button