EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Noord Hollandse Deen supermarkt komt in Pathé gebouw

Zwolle – De supermarkt keten Deen komt in het Pathé gebouw in de wijk Kamperpoort. De buurt is al langere tijd op de hoogte. Wijkwethouder Ed Anker meldde de komst eind mei tijdens de opening van de nieuwe buurttuin.

Woordvoerster Elsemiek Deen van de gelijknamige keten houdt echter de lippen strak op elkaar en wil nog niet bevestigen. Wel kon ze in mei melden dat de onderhandelingen nog bezig waren en dat ze het mooi vond dat de mensen in de wijk enthousiast waren.

Distributieroute

Deen is een supermarktketen met de wortels in Noord-Holland. Hier zit het merendeel van de winkels. De keten wil groeien en heeft inmiddels haar vestigingsgebied uitgebreid naar Flevoland en met de vestiging in Dronten ligt een winkel in Zwolle in een logische lijn van de distributieroute.

Grote bloemen en planten afdeling

De supermarkt keten staat bekend om haar zeer grote bloemen en planten afdeling. Voor veel wijkbewoners fijn maar voor de buurtbloemist niet. Zij wist in mei te melden dat zodra de Deen zich in het Pathé gebouw zou gaan vestigen dit voor haar de aanleiding zou zijn om haar winkeldeuren te sluiten. Ze zou dan verder gaan met bloemen op bestelling, waaronder rouwwerk en bloemstukken voor bruidjes.

Locatie

Het was lange tijd spannend welke supermarktketen zich in het nieuwe gebouw ging vestigen. Het was dan ook niet voor iedere keten interessant. Jeroen Nagelmaecker, eigenaar van een Jumbo supermarkt in Stadshagen, meldde dat het voor deze supermarktketen geen interessante locatie was. Met name de lastige bereikbaarheid door de ligging aan de opstoppingsgevoelige Pannenkoekendijk maakte het minder aantrekkelijk.

Wanneer de Deen zich in Zwolle gaat vestigen is nog niet bekend. De Pathé bioscoop gaat naar verwachting voor de kerst open. De aan de achterzijde van het gebouw gesitueerde parkeergarage wordt begin 2017 opgeleverd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button