CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Noodverordening van kracht in Veiligheidsregio IJsselland

Zwolle – In de Veiligheidsregio IJsselland is vanaf vandaag, dinsdag 17 maart de noodverordening van kracht. Dit om te zorgen dat de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden nageleefd. Wie zich niet aan de afspraken houdt riskeert een geldboete of  gevangenisstraf.

Het gaat om de volgende maatregelen:

  • Eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, sauna’s en seksinrichtingen moeten sluiten. Voor coffeeshops is het verbod op openstelling ook van toepassing behalve voor zover uitsluitend sprake is van de verkoop, aflevering of verstrekking van softdrugs (afhaalfunctie). Uitgezonderd van deze opdracht zijn hotels, thuisbezorgde maaltijden en catering.
  • Alle evenementen met meer dan 100 personen zijn verboden.

Bianca de Greef van Veiligheidsregio IJsselland verklaart dat met de noodverordening het naleven van de maatregelen nu formeel geregeld is. “Het is iets om achter de hand te hebben. Tot nu toe zien we dat in alle gemeentes van de Veiligheidsregio, dat het gesprek wordt aangegaan als iets niet wordt nageleefd. Dit werkt tot nu toe goed. Aan de andere kant is de noodverordening er niet voor niks. De bevoegdheid om te handhaven als de regels niet worden nageleefd is nu formeel geregeld.”

De verordening geldt voor alle gemeenten in de Veiligheidsregio IJsselland. Dit zijn de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

De noodverordening is ingesteld door Peter Snijders, voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland.  Politie en gemeenteambtenaren controleren of ondernemers en organisaties zich aan de regels houden. Eerder stelden buurregio’s Twente en Flevoland al een noodverordening in.

 

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button