CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Nieuws uit Isala: Zonnehuis, huisartsenpost, Defensie en ambulanceroute

Zwolle – De eerste coronapatiënten van Isala zijn overgenomen door Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Het gaat om patiënten die geen dringende medisch specialistische hulp meer nodig hebben, maar nog te zwak zijn om naar huis te gaan. Dit zorgt voor een snellere doorstroom in het ziekenhuis. De samenwerkende VVT-organisaties in regio IJsselland (IJsselheem, Het Zand, Driezorg, Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, Het Baken, PGVZ, Rosengaerde, Carinova, ZGR, Viattence, Hanzeheerd, Leliezorggroep, Curadomi thuiszorg, Icare, Buurtzorg) nemen daarmee hun verantwoordelijkheid in de keten door patiënten over te nemen van Isala.

Huisartsenpost is verplaatst

De Huisartsenpost van Medrie is tijdelijk verplaatst binnen Isala. Volg voor een bezoek aan de Huisartsenpost bij Isala de borden naar parkeerplaats P1. Parkeren is op dit moment gratis. Na binnenkomst via de hoofdingang (gebouw V) wijzen borden de weg naar de Huisartsenpost. De Huisartsenpost bevindt zich op V2.0. Deze aanpassing is aan de ene kant gedaan om ruimte te maken voor de opvang van spoedpatiënten van Isala. Aan de andere kant biedt het ook de Huisartsenpost meer ruimte voor uitbreiding als de patiënten-aantallen toenemen.

Beademingsapparaten van Defensie

Zaterdag bracht Defensie vier beademingsapparaten naar Isala. De afdeling Medische technologie nam ze in ontvangst en heeft de apparatuur op veiligheid gecheckt. De apparaten staan klaar om in te zetten.

Ambulanceroute gewijzigd

Om de doorstroom van ambulances bij de Spoed te bevorderen is de route aangepast. De ambulances rijden vanaf maandag via het pad langs het ziekenhuis naar het Q-gebouw. Daar worden ze schoongemaakt voordat ze de weg weer op kunnen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button