EconomieKabelkrantNieuws uit ZwolleRegio

Nieuwe subsidieregeling voor toeristische bedrijven met innovatie ambitie in Overijssel

Zwolle – Gastvrij Overijssel heeft een vernieuwd innovatieprogramma opgezet voor toeristische ondernemers, namelijk het Topprogramma Overijsselse Toeristische Ondernemers deel 2 (TOTO-2). Het Topprogramma is opgezet voor ondernemers met een innovatieambitie in de toeristische- en recreatieve sector in Overijssel. Voor hen ligt een innovatievoucher van € 7.500,- klaar. Juist in deze coronacrisis wil de netwerkorganisatie met deze ondernemers vooruit kijken naar nieuwe mogelijkheden in de markt.

Het programma valt onder de regie van Gastvrij Overijssel. De uitvoering van dit programmaonderdeel ligt in handen van HISWA-RECRON, Koninklijke Horeca Nederland en MarketingOost. Zij werken samen met ondernemers aan het versterken van kennis, concurrentiekracht en innovatief vermogen van ondernemers in de sector.

Gedeputeerde Roy de Witte: “Het is belangrijk dat onze toeristische ondernemers innoveren. Met deze TOTO-2 regeling ondersteunen we dat.”

“Het unieke van het programma ligt in de combinatie van individuele innovatie en kennisdeling binnen de hele toeristische sector.” Gedeputeerde Roy de Witte

“Zo kunnen we zelfs in een lastige corona periode toch de strategische focus op de toekomst houden. Want betere tijden breken absoluut weer aan en dan is Overijssel er klaar voor!”

Bedrijfsscans en innovatievouchers

Het Topprogramma bestaat uit 125 bedrijfsscans en 125 innovatievouchers. De bedrijfsscan is een vragenlijst die helpt richting te geven aan de innovatie. Vervolgens bespreekt men de scan samen met de contactpersoon van HISWA-RECRON of KHN, kent men een innovatievoucher toe en formuleert men innovaties. Aan de hand van de uitkomsten start men een innovatietraject op. Naast dit topprogramma houdt men (digitale)congressen, workshops en regionale bijeenkomsten. Het project is bedoeld voor toeristische (horeca)bedrijven die dit als hoofdactiviteit uitoefenen en hun concurrentiepositie willen verbeteren. Het project heeft een looptijd tot 2024. Eind februari maakt men een start met het afnemen van de eerste scans. Het advies luidt om snel te reageren, want vol = vol.

Adviestraject

De deelnemer krijgt een voucher van maximaal € 7.500,-. Deze innovatievoucher kan ingezet worden voor bedrijfsinnovatie en dient te worden uitgevoerd door één of meerdere externe adviseurs of bedrijven die men zelf kan uitkiezen. Hierbij kan men denken aan het verbeteren van je online strategie, focus op de internationale markt, duurzaamheid, automatisering, dynamic pricing, nieuwe klantengroepen, hospitality concepten en uiteraard zaken die inspelen op de 1.5 meter economie. Deelnemers die gebruik gaan maken van de innovatievoucher betalen een deelnemersbijdrage van € 380,-. Daarnaast gebruikt men gedurende de projectperiode de bestede uren van deelname aan dit innovatieprogramma als cofinanciering.

Meer informatie of aanmelden?

Kijk voor meer informatie en inschrijving voor het Topprogramma op: https://www.gastvrijoverijssel.nl/toto-innovatievoucher

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren