Nieuws uit ZwolleSchaatsenSportVoorpagina

Hier kun je (bijna) schaatsen

Zwolle – Iedereen kan de komende dagen lekker schaatsen in de buurt. Er zijn 7 schaatsvijvers in Zwolle die door medewerkers van de ROVA in de gaten worden gehouden. Mits het ijs dik genoeg is (en dat is nu op de meeste plekken nog niet het geval), kan men zijn of haar rondjes trekken op een van deze schaatsvijvers:

Park de Wezenlanden in Assendorp,
Dobbe in de Aa-landen,
Wavinvijver in Holtenbroek,
Twistvlietpark in Stadshagen,
Schellerpark en Ittersumerbroekpark in Zwolle-Zuid.

De ijsmeesters van ROVA houden de dikte van het ijs in de gaten en vegen het ijs. De Rova gaat ook het ijs in de stadsgracht regelmatig meten en vegen. Hopelijk blijft het nog even goed vriezen en kunnen schaatsliefhebbers ook daar binnenkort de schaatsen onder binden.

IJsbanen

IJsvereniging WVF hoopt de ijsbaan in Westenholte zo snel mogelijk te openen. Hopelijk kan dat vrijdag 12 februari. Het bestuur van IJsclub HWZ heeft eerder al besloten om dit seizoen de ijsbaan in Herfte in verband met de coronaregels niet te openen.

Bij de vijvers en de ijsbaan is vanwege de coronatoestanden geen koek- en zopietent te vinden. Ook vraagt de gemeente iedereen om zich o.a. aan de afstandsregels te houden. De stand van zaken op de diverse vijvers is de komende dagen te vinden op de site van de gemeente.

Gerelateerde artikelen

Back to top button