Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleTV KortVideo NieuwsVoorpagina

Nieuwe Markt werd voor even een echt Parijs pleintje

Zwolle – Zondagavond werd op de Nieuwe Markt in Zwolle een echte Franse avond gehouden. Georganiseerd door nachtburgemeester Jeroen van Doornik en DJ Hans Stroeve. Na het zien van de film Gainsbourg Vie héroique, kwamen ze op het idee van een eerbetoon aan deze Franse zanger. Bij velen bekend door het nummer ‘ Je t’aime… moi non plus’.

Het pakte goed uit. De plaats waar het gehouden moest worden was natuurlijk de Nieuwe Markt. Hét pleintje in Zwolle met de meeste ‘Parijse’ trekjes. De ijzeren ‘markthal’ op het midden van het pleintje doet denken aan menig kiosk en marktkraam in de Franse hoofdstad. Dit werd zondagavond dan ook de plek waar DJ Hans Stroeve op zijn draaitafel Franse Chansons uit de luidsprekers liet schallen. De wijnmeester van Henri Bloem prijsde zijn Franse wijnen aan. Kunstenaar Jeroen van Doornik exposeerde, à la Montmarte, vijf geschilderde portretten van de veelzijdige en provocerende Franse popartiest Serge Gainsbourg.

Het publiek genoot er van op een bijna Parijse manier, met een etentje bij één van de bistro’s of een lekker glaasje wijn. Ondertussen kijkend naar de voorbijgangers en de taferelen op het plein. En net zoals in Parijs, ook in Zwolle regent het wel eens. Maar de uitgereikte rode paraplu’s en de vele markiezen boven de terrassen boden uitkomst.

Een mooi evenement dat bij droog weer ongetwijfeld het hele plein vol trekt.

Frans pleintje Nieuwe Markt

Gerelateerde artikelen

Back to top button