EconomieNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe Golftuin Zwolle opent begin mei 2015

Golfbaan opent begin mei haar deuren

De aanleg van Golftuin Zwolle aan de Herkulosche Esch – ten zuiden van Zwolle – beleefde deze week een mijlpaal. Want met de aanplant van zo’n 90 grote bomen, kreeg de toekomstige golfbaan zijn specifieke karakter.

karakteristieke sfeer

De bomen zijn zo’n 10-15 jaar oud en in groepen geplant. “We hebben bewust gekozen voor deze ‘oude bomen’ in plaats van jonge aanplant. Want nu zie je direct de karakteristieke sfeer ontstaan die wij met deze golfbaan beogen.” leggen initiatiefnemers Goos en Thea Middag uit. Ook de aanleg van de golfbaan vordert gestaag. “We verwachten de baan begin mei te kunnen openen”. Liefhebbers die een balletje willen slaan, kunnen dus binnenkort terecht op de Herkulosche Esch. De bouw van de nieuwe orangerie start over enkele weken. Dat betekent dat het spreekwoordelijke hapje en drankje voorlopig nog in een omgebouwde werkschuur genuttigd zal worden.

AOC De Groene Welle

Leerlingen van AOC De Groene Welle zorgden voor het uitzetten van de boomvakken en het plaatsen van de plantpalen. Samen met hoveniersbedrijf Reusken verankerden zij de bomen, zowel onder- als bovengronds. Het hoveniersbedrijf verzorgde de daadwerkelijke aanplant van de bomen.

Golfen zonder GVB

De golftuin wordt toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen zonder GVB. Thea Middag: “We kozen bewust voor een 11 holes baan. Mensen die weinig tijd hebben of minder goed ter been zijn kunnen hier toch hun favoriete sport beoefenen. We bieden interessante mogelijkheden voor beginners en houden de prijzen laag.”

De orangerie is een prachtige aanvulling op de golfbaan. “Mensen kunnen bij ons – ook als ze niet golfen – terecht voor een kop koffie of een heerlijke lunch.  Maar ook voor een volledig verzorgd familieuitje, bedrijfsfeest of teamdag. De baan ligt op verschillende fietsroutes. Daarnaast bieden we vergaderfaciliteiten, eventueel met een golfclinic of –arrangement. En in de grote zaal is ruimte voor 80 personen voor een feest, vergadering of training”.

Meer info

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button