Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Nieuwe dienstregeling RRReis bussen ingegaan; alle wijzigingen op een rij

Zwolle – De nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer is dit weekend ingegaan. Wij hebben de wijzigingen voor Zwolle op een rijtje gezet.

Wijzigingen Zwolle Stad

De lijnen 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 10,  12, 13 en 14 geen wijzigingen

Lijn 3 Berkum – Hessenpoort
De frequentie van lijn 3 verdubbelt in de avonduren en in het weekend. Het is dan mogelijk om 2 keer per uur een reis te reserveren vanuit de wijk naar het station. Vanaf het station staat er ieder half uur een bus klaar richting Berkum.

Lijn 7 Station – Stadion
De halte Van Karnebeektunnel wordt opgenomen in de route van lijn 7 en behoudt zijn bediening ondanks het vervallen van lijn 200 op het traject Zwolle-Station – Oosterenk.

Lijn 11 Station – Station Stadshagen – Stadshagen – Breecamp Oost
In de avonduren en het weekend gaat lijn 11 als reserveerRRReis rijden, tussen Breecamp en station Stadshagen. Tussen station Stadshagen en station Zwolle kunnen reizigers ’s avonds en in het weekend met de trein reizen. Deltion en het centrum van Zwolle zijn bereikbaar met lijn 1.

Wijzigingen Regio Zwolle / Deventer

Lijn C1 Dedemsvaart – Zwolle – Nunspeet
Het nummer van deze lijn wijzigt naar comfortRRReis 301. De route van deze lijn wijzigt niet. Om het aanbod beter af te stemmen op de vraag rijdt lijn 301 op werkdagen in de rustige uren (tussen 9.30 en 15.00 uur) voortaan ieder half uur tussen Dedemsvaart en Nunspeet. Tussen Zwolle-Station en de Bergkloosterweg rijdt lijn 301 de hele dag 4 keer per uur, met in de daluren een betere aansluiting op de trein.

Lijn 40 Zwolle – Meppel
De aansluiting op de lijn Dedemsvaart – De Lichtmis – Zwolle is sterk verbeterd. Reizigers uit Staphorst en Rouveen stappen bij De Lichtmis naadloos over op lijn 217 en zijn aanzienlijk sneller op het station van Zwolle. Ook snel overstappen van lijn 217 op lijn 40 is mogelijk, voor reizigers met bijvoorbeeld bestemming Oosterenk. In de middag bieden we deze aansluitingen in de andere reisrichting, van Zwolle richting Dedemsvaart of Staphorst/Rouveen.

Lijn 83 Zwolle – Dedemsvaart
Lijn 83 gaat vaker rijden en krijgt een ander lijnnummer: de lijn van Dedemsvaart via de Lichtmis naar Zwolle wordt snelRRReis 217. De dienstregeling wordt flink uitgebreid: lijn 217 rijdt de hele dag minimaal een halfuurdienst, in de ochtendspits richting Zwolle tot 5 keer per uur en in de middagspits 4 keer per uur richting Dedemsvaart.

Bij De Lichtmis is de aansluiting op lijn 40 sterk verbeterd. Reizigers uit Staphorst en Rouveen stappen bij De Lichtmis naadloos over op lijn 217 en zijn aanzienlijk sneller op het station van Zwolle. Ook snel overstappen van lijn 217 op lijn 40 is mogelijk, voor reizigers met bijvoorbeeld bestemming Oosterenk. In de middag bieden we deze aansluitingen in de andere reisrichting, van Zwolle richting Dedemsvaart of Staphorst/Rouveen.

Lijn 199 Elburg – Zwolle

Dit is het nieuwe nummer van de lijn Elburg – Zwolle. In Zwolle rijdt deze lijn tot Zwolle-Station. Voor reizigers die verder willen reizen richting Oosterenk zijn er voldoende reismogelijkheden, zij kunnen gebruik van maken van de lijnen 7, 40 of 301.

De dienstregeling van lijn 199 is niet gewijzigd ten opzichte van de voormalige lijn 200.

Lijn 200 Zwolle – Elburg (vervalt)
Dit lijnnummer vervalt. De verbinding Elburg – Zwolle rijdt voortaan als lijn 199.

Lijn 201 Zwolle – Apeldoorn
Op de verbinding Apeldoorn – Zwolle rijden vanaf 11 december 2022 drie lijnen:

 • SnelRRReis 201 is de snelste verbinding: weinig stoppen, snel reizen en meer comfort in de bus.
 • SnelRRReis 210 heeft meer stops omdat ook Epe en Heerde worden bediend, maar is door de trajecten over de A50 nog steeds snel en comfortabel, met de mogelijkheid om dicht bij werk of school uit te stappen.
 • ComfortRRReis 304 bedient alle kernen op de route tussen Apeldoorn en Zwolle. Een snelle verbinding richting het station, maar wel dicht bij huis met stops in alle dorpen.

Lijn 202 Zwolle – Apeldoorn (vervalt)

Deze lijn vervalt. Op de verbinding Apeldoorn – Zwolle rijden komend jaar drie lijnen:

 • snelRRReis 201
 • snelRRReis 210
 • comfortRRReis 304

Lijn 203 Zwolle – Apeldoorn (vervalt)
Deze lijn vervalt. Op de verbinding Apeldoorn – Zwolle rijden komend jaar drie lijnen:

 • snelRRReis 201
 • snelRRReis 210
 • comfortRRReis 304

Lijn 204 Zwolle – Apeldoorn (vervalt)
Deze lijn vervalt. Op de verbinding Apeldoorn – Zwolle rijden komend jaar drie lijnen:

 • snelRRReis 201
 • snelRRReis 210
 • comfortRRReis 304

Lijn 210 snelRRReis Apeldoorn – Epe – Heerde – Zwolle (NIEUW)

Dit is een nieuwe snelle lijn tussen Apeldoorn en Zwolle. Op de verbinding Apeldoorn – Zwolle rijden komend jaar drie lijnen. In de nieuwe dienstregeling zijn er geen routevarianten gedurende de dag of andere lijnnummers op bepaalde momenten. SnelRRReis 201 is de snelste verbinding: weinig stoppen, snel reizen en meer comfort in de bus. SnelRRReis 210 heeft meer stops omdat ook Epe en Heerde worden bediend, maar is door de trajecten over de A50 steeds snel en comfortabel, met de mogelijkheid om dicht bij werk of school uit te stappen. ComfortRRReis 304 bedient alle kernen op de route tussen Apeldoorn en Zwolle. Een snelle verbinding richting het station, maar wel dicht bij huis met stops in alle dorpen.

Lijn 210 rijdt op werkdagen tussen 6.00 en 20.00 uur en minimaal 2 keer per uur. In de ochtendspits rijdt lijn 210 van Epe naar Zwolle 6 keer per uur en in de middagspits van Zwolle naar Epe 4 keer per uur. In Zwolle rijdt lijn 210 via de Blaloweg en de Katerdijk richting het centrum en het station.

Lijn 217 snelRRReis Dedemsvaart – Zwolle

Lijn 83 Dedemsvaart – Zwolle via De Lichtmis rijdt vanaf 11 december 2022 als snelRRReis 217. De dienstregeling wordt flink uitgebreid: lijn 217 rijdt de hele dag minimaal een halfuurdienst, in de ochtendspits richting Zwolle tot 5 keer per uur en in de middagspits 4 keer per uur richting Dedemsvaart.

Bij De Lichtmis is de aansluiting op lijn 40 sterk verbeterd. Reizigers uit Staphorst en Rouveen stappen bij De Lichtmis naadloos over op lijn 217 en zijn aanzienlijk sneller op het station van Zwolle. Ook snel overstappen van lijn 217 op lijn 40 is mogelijk, voor reizigers met bijvoorbeeld bestemming Oosterenk. In de middag bieden we deze aansluitingen in de andere reisrichting, van Zwolle richting Dedemsvaart of Staphorst/Rouveen.

Lijn 301 comfortRRReis Dedemsvaart – Zwolle – Nunspeet
ComfortRRReis 301 is het nieuwe lijn nummer van lijn C1. De route van deze lijn wijzigt niet. Om het aanbod beter af te stemmen op de vraag rijdt lijn 301 op werkdagen in de rustige uren (tussen 9.30 en 15.00 uur) voortaan ieder half uur tussen Dedemsvaart en Nunspeet. Tussen Zwolle-Station en de Bergkloosterweg rijdt lijn 301 de hele dag 4 keer per uur, met in de daluren een betere aansluiting op de trein.

Lijn 304 comfortRRReis Apeldoorn – Zwolle (NIEUW)
Deze lijn is de nieuwe comfortRRReis tussen Apeldoorn en Zwolle en bedient alle kernen op de route tussen Apeldoorn en Zwolle. Een snelle verbinding richting het station, maar wel dicht bij huis met stops in alle dorpen. Op werkdagen rijdt lijn 304 in Zwolle via de Nieuwe Veerallee de snelste route naar het station. In het weekend, als snelRRReis 201 en 210 niet rijden, rijdt deze lijn via de halte Katwolderplein naar station in Zwolle zodat reizigers zonder overstappen naar het centrum van Zwolle kunnen reizen. Lijn 304 rijdt alle dagen van vroeg tot laat en altijd minimaal 2 keer per uur en in de spits minimaal 4 keer per uur.

Lijn 601 Apeldoorn -Zwolle Deltion Campus (NIEUW)
Gezien het aantal reizigers op deze verbinding en de huidige inzet van versterking wordt lijn 601 per 11 december weer opgenomen in de dienstregeling. Lijn 601 rijdt 2 ritten, die om 8.15 en 8.30 uur aankomen bij Deltion Campus.

Lijn 609 Zwolle – Deltion Campus – Heerde Transferium (NIEUW)
Gezien het aantal reizigers op deze verbinding en de huidige inzet van versterking wordt lijn 609 per 11 december weer opgenomen in de dienstregeling. Lijn 609 rijdt tussen 7.45 en 8.45 uur drie ritten vanaf station Zwolle via Deltion Campus naar Heerde Transferium. Tussen 14.42 en 16.12 uur vertrekken vier ritten van Heerde Transferium via Deltion Campus naar station Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren