EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe DHL Express vestiging op Hessenpoort goed voor 130 banen

Zwolle – DHL Express blijft zijn netwerk in Nederland uitbreiden en vernieuwen. De nieuwbouw van het Service Center van DHL Express op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle heeft zijn hoogste punt bereikt en in Hoofddorp gaat maandag 19 november de tweede vestiging in de regio Amsterdam van start. De groei in internationaal expresvervoer zet DHL ertoe aan capaciteit uit te breiden en te innoveren in materieel, gebouwen en processen. De gebouwen voldoen bovendien aan de hoogste BREEAM-normen. Inmiddels zijn in Nederland in amper drie jaar tijd zes nieuwe Service Centers gebouwd.

Zwolle

Ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt in Zwolle onthulden wethouder de Heer en Ronald Leunisse, managing director van DHL Express in Nederland, een bord in de top van het gebouw. De nieuwbouw vergt een investering van 11 miljoen euro en zal in het voorjaar van 2019 in gebruik worden genomen. Vanuit Zwolle worden Friesland, Groningen, Drenthe en een deel van Overijssel bediend. Er is werkgelegenheid voor ruim 130 medewerkers.

Ronald Leunisse, Managing Director DHL Express Nederland: “Met de nieuwe Service Centers investeren we in de capaciteit en kwaliteit van onze dienstverlening, wat onze klanten verzekert van een onderscheidende expresservice waarmee de hele wereld wordt bereikt. Tegelijkertijd bieden we onze medewerkers een optimale werkomgeving aan, die bovendien volgens de hoogste normen van duurzaamheid is gebouwd.“

Hoofddorp

In de regio Amsterdam heeft DHL Express al een Service Center op de luchthaven Schiphol, maar gezien de groei in internationale expreszendingen in deze regio was uitbreiding van de capaciteit nodig. Vanuit Hoofddorp worden alle routes verzorgd in de omgeving van Haarlem en het gebied boven het Noorzeekanaal, inclusief Texel. Ruim 50 medewerkers verhuizen van de vestiging op Schiphol naar Hoofddorp.

Duurzaam

In lijn met zijn ambitieuze milieudoelstellingen om tegen 2050 emissievrij te zijn, voldoen de nieuwe Service Centers aan de hoogst geldende duurzaamheidseisen. Het Service Center in Zwolle zal voldoen aan het BREEAM-duurzaamheidskeurmerk ‘outstanding’ en wordt daartoe uitgerust met voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom en bovendien gasloos uitgevoerd. Het Service Center in Hoofddorp heeft het predicaat BREEAM excellent.

Innovatie

Vanuit Zwolle en Hoofddorp worden ook fietskoeriers beleverd. In Zwolle worden fietscontainers geladen voor de DHL City Hub in Groningen. Dat is een vestiging in het centrum, van waaruit met name fietskoeriers de binnenstad verzorgen. Speciaal voor deze vorm van duurzame stadsdistributie zijn containers ontwikkeld die in Zwolle worden geladen en per bestelwagen en speciale trailer naar Groningen gaan. De containers kunnen daar eenvoudig op een containerfiets, de zogenaamde Cubicycle, worden geplaatst. Ook in Zwolle wordt met de Cubicycle gereden en volgend jaar is Leeuwarden is aan de beurt.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button