KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Nieuw project ‘Boer en Buur met Natuur’ van start gegaan

Zwolle – Afgelopen week heeft Natuur en Milieu Overijssel op een prachtige locatie in Weesp het nieuwe programma ‘Boer&Buur met Natuur’ gelanceerd, dat ze samen met haar partners heeft opgezet. Hiermee zet ze een belangrijke stap in het stimuleren van natuurinclusieve landbouw in Nederland. Vanaf dit moment nodigt ze ook boeren en buren uit alle 12 provincies van harte uit om deel te nemen aan dit programma. De inschrijving is geopend tot en met 15 november.

Het programma ‘Boer&Buur met Natuur’ is opgezet om boeren en buren te ondersteunen bij de overgang naar natuurinclusieve landbouw, door middel van kennisdeling en het wegnemen van obstakels. Samen met 24 verschillende coalities van boeren en burgers zal men werken aan essentiële vraagstukken. Waaronder biodiversiteit, circulair grondstofgebruik en de promotie van gezonde en diervriendelijke voeding. Dit initiatief toont aan dat de harmonie tussen boeren en natuur mogelijk is, terwijl het anderen inspireert om ook in actie te komen.

24 coalities

Het hoofddoel van dit programma: groene boeren en actieve burgers dichter bij elkaar brengen binnen hun provincie en gezamenlijk werken aan een toekomstbestendig landbouw- en voedselsysteem. Elke van de 24 coalities zal uniek zijn. Deelnemers kunnen met behulp van de tools die het programma biedt, gezamenlijk projectplannen ontwikkelen, de aard van hun samenwerking bepalen en beslissen welke aanvullende kennis ze willen inzetten via een ‘strippenkaart’. Deze kennis kan afkomstig zijn van collega-boeren, adviseurs of deelnemende netwerkpartijen. Zoals Caring Farmers en Herenboeren, die al veel ervaring hebben met de overgang naar natuurinclusieve landbouw.

Dit alles startte afgelopen donderdag in Weesp, waar betrokkenen vanuit onze federaties en partners samenkwamen bij De Groene Griffioen en Vers aan de Vecht. Twee prachtige locaties, die mooi laten zien hoe boer, buur en natuur zo samen kunnen werken dat het iedereen én de natuur ten goede komt.

Bron
natuur en milieu overijssel

Gerelateerde artikelen

Back to top button