Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Nieuw advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling

Vanaf 1 januari 2015 is er voor de regio IJsselland een nieuw advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling: Veilig Thuis IJsselland. Het huidige Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) en Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) komen hiermee te vervallen.

Met de komst van Veilig Thuis IJsselland is er één advies- en meldpunt voor alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Dat is prettig voor iedereen: kinderen, volwassenen, ouderen, slachtoffers, plegers van geweld én professionals die ermee te maken krijgen.

Advies vragen of een melding doen

Heeft u vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling en wilt u hierover advies vragen of een melding doen? Dan kunt u vanaf 1 januari 2015 bellen naar het nieuwe landelijke telefoonnummer, dat in de eerste week van januari bekend wordt gemaakt. Dit gratis telefoonnummer is 24/7 bereikbaar. Bellers van de huidige telefoonnummers worden na 1 januari doorverwezen of doorgeschakeld naar het nieuwe gratis 0800-nummer.

Telefoonnummers t/m 31 december 2014

bij (vermoedens van) huiselijk geweld: 0900 126 26 26
bij (vermoedens van) kindermishandeling: 088 856 78 00

Kijk voor meer informatie op www.vooreenveiligthuis.nl (landelijke website) of www.zwolle.nl/veiligthuisijsselland

 

Veilig Thuis IJsselland
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button